Αντίσταση από τους εργαζόμενους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την υπαγωγή του στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Οι σύλλογοι προσωπικού και ερευνητών, μαζί με πλήθος ερευνητικών κέντρων, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Αυτή η θέση εκφράστηκε μέσω συνέντευξης Τύπου και συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, στα πλαίσια απεργίας που προκηρύχθηκε. Πολιτικές ομάδες επίσης εξέφρασαν τη στήριξή τους στους εργαζομένους και την αντίθεσή τους στην υπαγωγή του αστεροσκοπείου στο υπουργείο.

Οι αντιρρήσεις των εργαζομένων βασίζονται στο γεγονός ότι δεν εξασφαλίζεται η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και δεν αναφέρεται η εργασιακή κατάσταση του ερευνητικού προσωπικού. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι εκφράζουν ανησυχίες για τις οικονομικές και διοικητικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν μετά το 2024.

Το σύλλογος ερευνητών έχει ζητήσει να αποσυρθεί το άρθρο που προκαλεί τις αντιδράσεις τους. Επιπλέον, εκπρόσωποι από ερευνητικά κέντρα και εργαζόμενοι εκφράζουν επίσης τη διαφωνία τους με την υπαγωγή του Αστεροσκοπείου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εκφράζοντας φόβους για την αποτελεσματικότητα των επιστημονικών δραστηριοτήτων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα