Αλλαγές σε πέντε περιφέρειες μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναφέροντας ότι η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) δεν είχε μια καλή νύχτα και αναφερθείς στην υψηλή αποχή που παρατηρήθηκε.

Η ΝΔ ηττήθηκε σε τέσσερις από τις πέντε περιφέρειες όπου είχε υποψηφίους από το κόμμα της. Επίσης έχασε και τη Θεσσαλία όπου ο υπάρχων περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, ηττήθηκε από τον Δημήτρη Κουρέτα, υποστηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Κώστας Μουτζούρης νέος περιφερειάρχης

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο υπάρχων περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, κέρδισε τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρώην αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή. Ο κ. Μουτζούρης προέρχεται από τη ΝΔ και συγκέντρωσε το 54,68% των ψήφων, αντίθετα με τον κ. Στεφανή που συγκέντρωσε 45,32%.

Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων: Γιάννης Τρεπεκλής νέος περιφερειάρχης

Στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, ο Γιάννης Τρεπεκλής κέρδισε την υπάρχουσα περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Ο κ. Τρεπεκλής προέρχεται από τη ΝΔ και συγκέντρωσε το 65,40% των ψήφων, ενώ η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου συγκέντρωσε 34,60%.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Χριστόδουλος Τοψίδης νέος περιφερειάρχης

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Χριστόδουλος Τοψίδης επικράτησε του νυν περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, σε μια οριακή αναμέτρηση. Ο κ. Τοψίδης προέρχεται από τη ΝΔ και συγκέντρωσε το 50,86% των ψήφων, ενώ ο κ. Μέτιος συγκέντρωσε 49,14%.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Αμανατίδης νέος περιφερειάρχης

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Γιώργος Αμανατίδης επικράτησε του νυν περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη. Ο κ. Αμανατίδης κέρδισε με ποσοστό 56,77%, ενώ ο κ. Κασαπίδης συγκέντρωσε 43,23% των ψήφων.

Έτσι, η ΝΔ κατάφερε να κερδίσει μόνο στην Πελοπόννησο, ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο «γαλάζιος αντάρτης» αναμετρήθηκαν στον δεύτερο γύρο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα