Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι -Η πρόταση της εισαγγελέως

Την καταδίκη και των δώδεκα κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την «τυφλή» οπαδική επίθεση που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, Κυριακή Κλιάμπα.

Ανάλογα με την περίπτωση και τον βαθμό συμμετοχής στην τέλεση του άγριου οπαδικού εγκλήματος, η εισαγγελέας εισηγήθηκε προς τους δικαστές να κηρυχθούν ένοχοι οι 12 κατηγορούμενοι. Ο πρώτος κατηγορούμενος, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «ιθύνοντα νου» της επίθεσης, κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του ‘Αλκη, ηθική αυτουργία στις απόπειρες ανθρωποκτονίας με δόλο σε βάρος των δύο φίλων του και σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία και σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίες. Όλοι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν με τον ίδιο ανθρωποκτόνο δόλο. Τεκμηριώνοντας την πρότασή της, η εισαγγελέας είπε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι «ξεκίνησαν να σκοτώσουν και το πέτυχαν», χρησιμοποιώντας όπλα που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη, όπως δρεπάνια, μαχαίρια, «κάραμπιτ», πτυσσόμενα γκλοπ, στειλιάρια κλπ.

Κατά συνέπεια, ο πρώτος κατηγορούμενος κατηγορείται επίσης για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος, με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

δειτε ακομα