Απολογίες των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη

Σε μια αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα οι απολογίες των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του στην περιοχή της Χαριλάου, τον Φεβρουάριο του 2022.

Μετά τη διακοπή κατά τη διάρκεια του Πάσχα, η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την εξέταση ενός τεχνικού, ο οποίος είναι ο τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης. Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών) θα έχουν την ευκαιρία να απολογηθούν ένας-ένας, καθώς η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας.

Μέχρι στιγμής, κανείς από τους κατηγορούμενους δεν έχει παραδεχθεί ότι επιτέθηκε στον Άλκη, ενώ όλοι αναγνώρισαν ότι βρέθηκαν στο σημείο του επεισοδίου.

Προηγουμένως, ως μάρτυρες υπεράσπισης κλήθηκαν τρεις ιατροδικαστές, οι οποίοι εξέτασαν την ιατροδικαστική έκθεση και φωτογραφίες της δικογραφίας και υποστήριξαν ότι ο θάνατος του Άλκη προήλθε από το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία. Ωστόσο, οι γονείς του Άλκη διαμαρτυρήθηκαν για το περιεχόμενο των καταθέσεων και κατέθεσαν μήνυση εναντίον των ιατροδικαστών για ψευδή κατάθεση και απάτη.

δειτε ακομα