Υποβολή αίτησης ΕΔΩ για πρότυπα και πειραματικά σχολεία του 2023 – Τελική ημερομηνία.

Από σήμερα, Παρασκευή 10 Μαρτίου, είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων γονέων και κηδεμόνων για τη συμμετοχή μαθητών στις διαδικασίες εισαγωγής τους σε Πρότυπα Σχολεία ή Πειραματικά Σχολεία. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00 και είναι προσβάσιμη στο gov.gr. Κάθε μαθητής/μαθήτρια μπορεί να είναι υποψήφιος σε έως 2 Πρότυπα Σχολεία και έως 1 Πειραματικό Σχολείο ταυτόχρονα. Στην περίπτωση επιλογής δύο Προτύπων, δηλώνεται η σειρά προτίμησης στην πλατφόρμα, ενώ σε περίπτωση ταυτόχρονης επιτυχίας σε Πρότυπο και Πειραματικό Σχολείο, θα πρέπει να δηλωθεί εκ των υστέρων η επιλογή, με υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα.

Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να συμπληρώσουν το κινητό τους τηλέφωνο κατά την υποβολή της αίτησής τους, στο οποίο θα λάβουν ενημερωτικά γραπτά μηνύματα (SMS) ως προς το εξεταστικό κέντρο και τον κωδικό υποψηφίου, καθώς και για τα αποτελέσματα των Πρότυπων (2 μηνύματα) και τα αποτελέσματα της κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων (1 μήνυμα).

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία είναι το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, σε ελληνική γλώσσα και μαθηματικά. Οι μαθητές δεν απαιτείται να μελετήσουν συγκεκριμένη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη δοκιμασία. Η ημερομηνία διεξαγωγής της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή σε Πειραματικά Σχολεία και της απόδοσης του τυχαίου Αριθμού Προτεραιότητας σε περίπτωση ισοβαθμίας στα Πρότυπα Σχολεία είναι η Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.οχή σε Πρότυπα Σχολεία και Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την 7η Σεπτεμβρίου 2022. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα λάβουν ξεχωριστή ενημέρωση. Όσον αφορά τη δήλωση των σχολείων επιλογής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι γονείς μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποια ζητήματα. Αν η σχολική μονάδα που επιθυμούν δεν εμφανίζεται στη λίστα επιλογής, μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως η έλλειψη κενών θέσεων στην εισαγωγική τάξη, το διαφορετικό όνομα της σχολικής μονάδας στη λίστα επιλογής ή τα λανθασμένα στοιχεία του μαθητή. Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς μπορούν να βρουν τις απαντήσεις στον σύνδεσμο της ΔΕΠΠΣ ή στη διεύθυνση που παρέχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, οι γονείς μπορεί να αντιμετωπίσουν επιπλέον ερωτήματα. Αν επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα για πειραματικό και πρότυπο σχολείο για τον ίδιο μαθητή, πρέπει να υποβάλουν μόνο μια αίτηση. Επίσης, για να βρουν τον αριθμό μητρώου του μαθητή, πρέπει να επικοινωνήσουν με το σχολείο του παιδιού τους. Τέλος, οι γονείς μπορούν να επιλέξουν πειραματικό ή πρότυπο σχολείο που δεν είναι κοντά στον τόπο κατοικίας του παιδιού τους.λίδα του υπουργείου και θα δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για μετεγγραφή. Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται να επιλέξετε άλλη σχολική μονάδα στην οποία υπάρχουν κενές θέσεις για να διασφαλίσετε την εισαγωγή του/της μαθητή/τριας σας στο σχολείο της επιλογής σας.

δειτε ακομα