Αύξηση 50% στην Επιβατική Κίνηση στα Λιμάνια του Αγίου Πνεύματος – Προορισμοί των Ελλήνων και των Ξένων Ταξιδιωτών

Κατά 50% περίπου αυξήθηκε η επιβατική κίνηση συνολικά προς τα νησιά από Έλληνες και ξένους κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε σχέση με το 2023, όπως ανακοίνωσε η Ferryhopper σήμερα.

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2024:

  1. Πάρος
  2. Αίγινα
  3. Μύκονος
  4. Νάξος
  5. Σαντορίνη
  6. Τίνος
  7. Αγκίστρι
  8. Τζια
  9. Κέρκυρα
  10. Μήλος

Κοιτώντας τις προτιμήσεις των Ελλήνων για το τριήμερο, φαίνεται ότι οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες επέλεξαν διαφορετικούς προορισμούς.

Το top 10 των Ελλήνων: 1. Αίγινα, 2. Τίνος, 3. Τζια, 4. Αγκίστρι, 5. Κύθνος, 6. Πάρος, 7. Σύρος, 8. Ανδρος, 9. Μύκονος, 10. Σέριφος.

Οι Έλληνες προτίμησαν νησιά κοντά στα λιμάνια της Αττικής και περιοχές που δεν ήταν τόσο τουριστικές όπως η Σέριφος που επισκέφθηκαν, ενώ η Σαντορίνη ήταν δημοφιλής μεταξύ Αμερικανών και Βρετανών. Αυτή η τάση είχε παρατηρηθεί και προηγουμένως την περίοδο του Πάσχα.

Σχετικά με τις μετακινήσεις, παρατηρήθηκε αύξηση στις κρατήσεις που περιλάμβαναν όχημα σε σχέση με πέρσι.

Δημογραφικά στοιχεία επιβατών για το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2024:

Φέτος παρατηρήθηκε μεγαλύτερη εξόρμηση από την ηλικιακή ομάδα 35-54 ενώ η ομάδα Gen Z (17-27) δεν επέδειξε αυξημένο ενδιαφέρον στα εισιτήρια σε σχέση με πέρυσι. Τέλος, οι νέοι 18-24 επιλέγουν Κυκλαδίτικα νησιά όπως Νάξο, Πάρο, Μύκονο και Ίο, ενώ οι 25-34 μοιράζονται τις προτιμήσεις τους ανάμεσα σε Κυκλάδες, Αργοσαρωνικό και Κέρκυρα.

Συνολικά, οι προορισμοί αυτοί κέρδισαν την εκτίμηση των ταξιδιωτών κάθε ηλικίας, αποτελώντας έναν ελκυστικό προορισμό για όλους!

δειτε ακομα

δειτε ακομα