Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Ούρησαν και αφόδευσαν μέσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Κατά τη διάρκεια του Πάσχα, σημειώθηκε ένα απίστευτο περιστατικό στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο, καθώς ένα άτομο εισήλθε στο κτίριο και ούρησε και αφόδευσε σε διάφορα σημεία του μουσείου, συμπεριλαμβανομένων μιας πόρτας και μιας σκάλας.

Ο Διευθυντής και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Πουλακάκης, αναφέρει ότι κάποια κλιματιστικά μηχανήματα ήταν εκτός λειτουργίας και ένας χαλκός είχε κλαπεί από τον χώρο, ενώ επίσης υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι διαπράττουν βανδαλισμό σε αυτό το μουσείο κατά καιρούς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το μουσείο προσπαθεί να προστατεύσει το ιστορικό αυτό κτίριο και να το αξιοποιήσει ως μουσείο, ενώ ελπίζει να μην αντιμετωπίσει ξανά τέτοιου είδους προβλήματα στο μέλλον.

Η σχετική ανακοίνωση

«Η Έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στεγάζεται, όπως είναι γνωστό, στο κτίριο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου και αποτελεί ένα από τα κτίρια-σήματα κατατεθέν της πόλης.

Οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του μουσείου πιστεύουμε ότι το μουσείο έχει σταθεί με σεβασμό απέναντι σε ένα ιστορικό κτίριο του Ηρακλείου, το έχει αναδείξει αξιοποιώντας το ως μουσείο και έχει τονώσει την υγιή επισκεψιμότητα της πολύπαθης περιοχής της Αγίας Τριάδας, της οποίας αποτελεί μέλος.

Λυπόμαστε πολύ να γινόμαστε στόχος τέτοιων ενεργειών τις οποίες και καταδικάζουμε απερίφραστα, καθώς, εκτός των άλλων, αποτελούν απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και των ίδιων των ανθρώπων που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις –θραύση υάλων, εισβολή, γκράφιτι κ.α. Ελπίζουμε στο μέλλον να μην αντιμετωπίσουμε ξανά παρόμοια περιστατικά. Είναι αρκετοί για εμάς, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι φυσικοί εχθροί, χρόνος και θάλασσα, που απειλούν το κτίριό μας και αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τη συντήρησή του».

δειτε ακομα