62χρονος απόστρατος από τη Θεσσαλονίκη: Κατηγορία για εγκληματική δράση κατά του πατέρα που προσπάθησε να σκοτώσει τα δίδυμα.

Ένας 62χρονος απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας παραπέμφθηκε στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροήν, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη εις βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή εις βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία. Ο 62χρονος κλειδώθηκε με τα δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητο και ανοίγοντας μια φιάλη υγραερίου επιχείρησε να ανατινάξει το όχημα. Τα παιδιά και ο πατέρας τους απεγκλωβίστηκαν από την Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου. Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, επικαλούμενη λεκτική και σωματική βία εις βάρος της. Ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Μελισσοχώρι. Η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας στην καμπίνα του οχήματος τα ανήλικα δίδυμα είχαν περιέλθει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

δειτε ακομα