4χρονος Καστελόριζο: Δεν υπήρχαν γιατροί να και μετέφεραν μικρό τραυματία στην Τουρκία

Ένα τραυματίας 4χρονος στο Καστελόριζο αναγκάστηκε να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική στην Τουρκία επειδή δεν υπήρχε ιατρός στην περιοχή. Το ατύχημα συνέβη όταν μία πόρτα έκλεισε με δύναμη και πιάστηκε το δάχτυλο του παιδιού. Παρά τις προσπάθειες δύο αγροτικών ιατρών στο Κέντρο Υγείας Καστελόριζου για επικοινωνία με το νοσοκομείο της Ρόδου, δεν επέλυσαν το πρόβλημα της μεταφοράς μέσω ελικοπτέρου στο νοσοκομείο της Ρόδου. Επομένως, ο πατέρας του παιδιού πήρε την απόφαση να επισκεφθεί την Τουρκία για γρήγορη ιατρική βοήθεια.

Η μεταφορά του παιδιού στην Τουρκία ήταν αναγκαία καθώς το δάχτυλο του ήταν σε κακή κατάσταση. Το παιδί μεταφέρθηκε σε ασφαλές νοσοκομείο με συνοδεία ασθενοφόρου και αστυνομίας και λήφθηκαν άμεσα μέτρα περίθαλψης.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει την έλλειψη ιατρικής υποδομής και πόρων στην περιοχή του Καστελόριζου. Οι τοπικές αρχές και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να αναλάβουν δράση για να διασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα ιατρικής βοήθειας για τα παιδιά και τους ενήλικες της περιοχής.

δειτε ακομα

δειτε ακομα