Κλάπηκε το γαλλικό Excalibur που είχε εμβαλθεί σε βράχο στην πόλη Rocamadour επί 1.300 χρόνια [vid]

Μια αρχαία σπαθί γνωστή ως η γαλλική εκδοχή του θρυλικού “Excalibur” του βασιλιά Αρθούρου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από μια πόλη όπου, σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, ήταν καρφωμένη σε έναν βράχο για 1.300 χρόνια.

Το σπαθί Durandal αφαιρέθηκε από τον βράχο του στην μικρή μεσαιωνική πόλη Rocamadour, όπου αποτελούσε ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης στη νότια Γαλλία, αναφέρει η εφημερίδα The Telegraph.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Για αιώνες πιστευόταν ότι το ξίφος ανήκε παλαιότερα στον Roland, ένα θρυλικό ιππότη που πολέμησε θαρραλέα για τον Καρλομάγνο, βασιλιά των Φράγκων, τον 8ο αιώνα. Οι Αρχές της γαλλικής κοινότητας στον νομό Lot, στην περιοχή Occitanie, ξεκίνησαν έρευνα για την εξαφάνιση του σπαθιού, το οποίο αφαιρέθηκε από τη θέση του σε έναν τοίχο του βράχου περίπου 30 μέτρα από το έδαφος.

Το Durandal ήταν ένα αντισηραφικό σπαθί και το πιο κοφτερό στον κόσμο, λένε οι μύθοι, μπορούσε να κόψει ακόμα και πέτρα με ένα μόνο χτύπημα. Οι μαγικές ιδιότητες του αναφέρονταν στο επικό ποίημα του 11ου αιώνα “The Song of Roland”.

Η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει πώς κάποιος μπόρεσε να ανέβει τα 30 μέτρα του απότομου βράχου για να κλέψει το σπαθί.

δειτε ακομα

δειτε ακομα