Η Wall Street Journal έκανε crash test σε γιαούρτια ΦΑΓΕ και Chobani

Η Wall Street Journal διεξήγαγε έρευνα σύγκρισης μεταξύ των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων που πωλούνται στην αμερικανική αγορά, όπως τα γιαούρτια Total και Chobani που προωθούνται ως ελληνικά.

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία από ερευνητές διατροφής, ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας και γονείς σχετικά με την ποσότητα των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων στη διατροφή.

Για να εντοπίσουν τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, οι διατροφολόγοι συνιστούν στους καταναλωτές να ελέγχουν τις ετικέτες, αναζητώντας συστατικά που δεν βρίσκουν συνήθως στα φυσικά τρόφιμα.

chobani ap 1

Οι εταιρείες τροφίμων αμφισβητούν την ιδέα ότι τα προϊόντα τους είναι ανθυγιεινά και τονίζουν τη βολικότητα και την οικονομία τους.

Η Wall Street Journal συνέκρινε τις επεξεργασμένες και λιγότερο επεξεργασμένες εκδοχές πολλών τροφίμων, μεταξύ των οποίων το γιαούρτι Total και το Chobani.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα περισσότερα γιαούρτια με γεύση, όπως το Chobani με γεύση ροδάκινο, έχουν συστατικά που τα κάνουν εξαιρετικά επεξεργασμένα, ενώ το Total 2% που πωλείται στην Ελλάδα, δεν είναι εξαιρετικά επεξεργασμένο.

Από την άλλη πλευρά, το γιαούρτι Chobani, που περιέχει φυσικές γεύσεις και χρώμα καραμέλας, περιέχει εξαιρετικά επεξεργασμένα συστατικά.

Το γιαούρτι έχει επίσης φυσικές γεύσεις και χρώμα καραμέλας, σύμφωνα με την WSJ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα