Γυμναστική: Ποιο είδος προάγει τον ποιοτικό ύπνο;

Είναι στην ώρα του να δοκιμάσεις τη γυμναστική με αντιστάσεις αν θέλεις να βελτιώσεις τον ύπνο σου και να κοιμάσαι πιο βαθιά. Μια νέα έρευνα από την Ιαπωνία ανέδειξε ότι η γυμναστική με αντιστάσεις είναι η καλύτερη φυσική μέθοδος για βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, ξεπερνώντας ακόμα και την καρδιαγγειακή άσκηση (αερόβια).

Γιατί η γυμναστική με αντιστάσεις βελτιώνει τον ύπνο;

Η μυϊκή ενδυνάμωση μας βοηθάει να αναπτύξουμε μυς, να αυξήσουμε τη μυϊκή μάζα, και να βελτιώσουμε την σωματική μας κατάσταση. Η αντίσταση μπορεί να είναι βάρη, λάστιχα ή ακόμα και το σώμα μας. Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβώς πώς επηρεάζει η άσκηση τον ύπνο, φαίνεται να μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη, βοηθώντας μας να ηρεμήσουμε.

Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι, καθώς η γυμναστική με αντιστάσεις κουράζει τους μύες, το σώμα μας στέλνει μηνύματα στον εγκέφαλο πως χρειάζεται ανάπαυση για αποκατάσταση.

Πόση γυμναστική αρκεί;

Το πόσο συχνά θα γυμνάζεσαι με αντιστάσεις εξαρτάται από το επίπεδο δραστηριότητας, τις ασθένειες και τον ελεύθερο χρόνο. Γενικά, η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία προτείνει τουλάχιστον δύο προπονήσεις εβδομαδιαία με αντίσταση. Σύμφωνα με τις οδηγίες υγείας, προτείνεται επίσης 150-300 λεπτά αερόβια άσκηση μέτριας έντασης εβδομαδιαία.

Μια μελέτη έδειξε ότι μια προπόνηση 55 λεπτών με αντίσταση τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Η ένταση και η συχνότητα της γυμναστικής επίσης επηρεάζουν τον ύπνο σου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα