Ένα ρομπότ μπαρίστας συναντά περιορισμένη αποδοχή στη Νέα Υόρκη

Ο Άνταμ, ένα ρομπότ μπαρίστας, εργάζεται σε ένα καφέ στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Παρόλα αυτά, οι πελάτες δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την παρουσία του. Ο ιδιοκτήτης του καφέ ελπίζει ότι με τον Άνταμ οι εργαζόμενοι θα έχουν περισσότερο χρόνο να εξυπηρετούν τους πελάτες, αλλά ακόμα δεν έχει πειστεί η κοινότητα για την αξία του ρομπότ μπαρίστα.

Η αυτοματοποίηση στον κλάδο της εστίασης αποτελεί αντικείμενο πολλών συζητήσεων, αλλά πολλοί διστάζουν να υιοθετήσουν τέτοιες τεχνολογίες. Ο Άνταμ μπορεί να αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την αυτοματοποίηση, αλλά εξαρτάται από την ανταπόκριση των πελατών για να καταστεί ανάγκη η χρήση ρομποτικών λύσεων στην εστίαση.

Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται σε άλλα μέρη των ΗΠΑ, μερικά εστιατόρια χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένες μηχανές για την παραγωγή φαγητού, ενώ ακόμα και σε κρουαζιερόπλοια έχουν εισαχθεί ρομπότ για την παρασκευή ποτών. Παρόλα αυτά, η εισαγωγή ρομποτικών λύσεων στην εστίαση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αντίσταση και η επιτυχία τους παραμένει αμφίβολη.

Εν κατακλείδι, η αυτοματοποίηση στον κλάδο της εστίασης παρουσιάζει προκλήσεις καθώς οι πελάτες προτιμούν την ανθρώπινη εξυπηρέτηση. Το μέλλον θα δείξει αν οι ρομποτικές λύσεις θα βρουν ευρεία αποδοχή στην εστίαση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα