Αυτή είναι η πιο σπάνια και ακριβή Lego στον κόσμο [φωτογραφίες]

Αυτό το συγκεκριμένο Lego είναι μια σπάνια χρυσή μάσκα Kanohi Hau 14 καρατίων από τη σειρά Bionicle της Lego. Το κομμάτι, ύψους 2,5 εκατοστών, πουλήθηκε σε δημοπρασία για πάνω από 18.000 δολάρια στις 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Η ανακάλυψη του χαμένου Lego έγινε όταν το κατάστημα Goodwill του State College μετέφερε μια τσάντα με κοσμήματα στο κεντρικό κατάστημα στις αρχές Φεβρουαρίου. Εκεί βρέθηκε μέσα σε ένα μικρό, παλιό κουτί Lego.

Αρχικά, το κομμάτι πωλούνταν στον ιστότοπο με τιμή 14,95 δολάρια. Ωστόσο, η τιμή άρχισε να ανεβαίνει με πολλούς να εκφράζουν ενδιαφέρον, φθάνοντας μέχρι τα 18.101 δολάρια που το απέκτησε τελικά ένας αγοραστής, παραμένοντας ανώνυμος.

kegi

Το χρυσό Lego ζυγίζει συνολικά 9 ουγγίες και πωλήθηκε για ένα πολύ υψηλό ποσό, γίνοντας το το ακριβότερο Lego που έχει ποτέ πωληθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη υψηλότερη προσφορά ήταν μόλις ένα δολάριο κάτω από το τελικό ποσό.

Όλα τα έσοδα από την πώληση του κομματιού θα διατεθούν στην αποστολή της Goodwill, δήλωσε η Jessica Illuzzi, από το Goodwill της Βόρειας Κεντρικής Πενσυλβάνια.

Το συλλεκτικό αυτό κομμάτι Lego κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2001 ως μέρος ενός δώρου που περιλάμβανε και άλλα σπάνια κομμάτια. Ήταν ένα από τα πέντε αντίγραφα που παρέμειναν στους εργαζόμενους της Lego και τώρα, 23 χρόνια μετά, επανέρχεται στην επιφάνεια ως αντικείμενο που αξίζει να αποκτηθεί.

δειτε ακομα

δειτε ακομα