Μέγκι Ντρίο: Ρατσισμός και παιδικά χρόνια – “Παλιοαλβανίδα, πήγαινε πίσω στη χώρα σου”

Στο ένθετο “Secret” των Παραπολιτικών, η Μέγκι Ντρίο μιλάει για την εμπειρία της με τον ρατσισμό κατά τα παιδικά χρόνια και την καταγωγή της.

Όσα ανέφερε η Μέγκι Ντρίο

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

“Ήρθα στην Ελλάδα όταν ήμουν 11 χρονών από την Αλβανία. Όπως κάθε αλβανική οικογένεια που έρχεται στην Ελλάδα, αντιμετώπιζα δυσκολίες. Έζησα ρατσισμό επειδή δεν μιλούσα τη γλώσσα. Παρόλο που πήγαινα σε ιδιωτικό σχολείο, άκουγα τρομερά ρατσιστικά σχόλια, όπως ‘παλιοαλβανίδα, πήγαινε πίσω στη χώρα σου’. Αυτό το σχόλιο το άκουσα ακόμα και από την κολλητή μου. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί από τότε, αλλά ακόμα και στα 30 μου ακούω ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή μου.”

Έχεις αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις λόγω θαυμαστών;

“Ναι, συνέβη όταν ήμουν 18 χρονών και ζούσα στη Θεσσαλονίκη. Είχα έναν άνθρωπο που με παρακολουθούσε συνεχώς και με περίμενε έξω από το σπίτι μου, γεγονός που με έκανε να φοβάμαι να μπω σπίτι μου. Δεν τον γνώριζα καθόλου. Ήταν σαν να είχα ένα stalkerr. Αναγκάστηκα να πάρω μέτρα ασφαλείας για να σταματήσει να με ενοχλεί. Από εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να γίνω ανδροπαρέα για να προστατεύω τον εαυτό μου στη δουλειά και στην προσωπική μου ζωή.”

*Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: NDP

δειτε ακομα

δειτε ακομα