Καρυοφυλλιά Καραµπέτη: Η ταινία “Φόνισσα” και η πρόκληση του ρόλου – “Οι στιγμές των φόνων των κοριτσιών…”

Η Καρυοφυλλιά Καραµπέτη θα πρωταγωνιστήσει ως “Φόνισσα” στην επερχόμενη ταινία που αναμένεται να καθηλώσει το κοινό.

Κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας συνέντευξης στα «Παραπολιτικά», η Καραµπέτη μίλησε με τη Σάσα Σταμάτη για τον ρόλο της Φραγκογιαννούς στην ταινία και τα παιδικά της χρόνια.

Η ταινία βασίζεται στο οµώνυµο µυθιστόρηµα του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη του 1912 και στην τραγική ιστορία της Χαδούλας Φραγκογιαννούς.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Νοεμβρίου. Ηθοποιός δήλωσε ότι ήδη την έχει δει δύο φορές, μια στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε έξι βραβεία, και μία πρόσφατα στην επίσηµη πρεµιέρα στην Αθήνα. Τονίζει ότι ο ρόλος της Φραγκογιαννούς είναι πολυεπίπεδος και υποδηλώνει τον ενθουσιασμό της για την ερμηνεία του σε αυτή την ταινία.

Μιλώντας για το ρόλο σας, ποια σηµεία σας δυσκόλεψαν; Είναι µια γυναίκα που σκοτώνει παιδιά…

Η Καραµπέτη αναφέρει ότι τη δυσκόλεψαν οι απαιτητικές σκηνές των φόνων των κοριτσιών. Αναγνωρίζει τον εσωτερικό της αγώνα και την ανάγκη να διαχειριστεί τις συναισθηματικές αντιφάσεις που είχε κατά την ερμηνεία του ρόλου, περιγράφοντας πώς ταυτόχρονα έπρεπε να παριστάνει τη βαρβαρότητα και να κρατάει τα συναισθήματά της υπό έλεγχο.

Συζητά για την αδιανόητη πράξη της Φραγκογιαννούς να σκοτώσει τα παιδιά πεπεισμένη ότι τους κάνει ένα δώρο αγάπης, θεωρώντας το ως πράξη λύτρωσης και σωτηρίας από μια ανθυγιείς ζωή.

Σχετικά με το περιβάλλον που αναπτύχθηκε τότε και τις προσωπικές της εμπειρίες, εξηγεί ότι μεγάλωσε σε ένα χωριό της Ελλάδας και βίωσε την σκληρή πραγματικότητα του ελληνικού εξωτερικού χώρου. Είναι γνώστρια των πραγμάτων και είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει την καθημερινότητα των γυναικών και των ανδρών στο χωριό, όπως επίσης και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν.

δειτε ακομα

δειτε ακομα