Δάφνη Καραβοκύρη: “Αντιμετώπισα την περίοδο παραμορφωτικά, αλλά νιώθω υπερήφανη που μοιράζομαι την εμπειρία μου”

Η Δάφνη Καραβοκύρη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή TLive και εξομολογήθηκε για την πάλη της με τη νευρική ανορεξία που αντιμετώπισε πριν χρόνια.

Είναι σημαντικό να μιλάμε ανοιχτά για το θέμα αυτό, γιατί προσφέρουμε απομυθοποίηση και κατανόηση σε αυτούς που το βιώνουν. Αρχικά, είχα δείλια να μιλήσω, φοβόμουν ότι θα νομίζουν ότι το κάνω για να τραβήξω την προσοχή, εξήγησε η δημοσιογράφος.

Ωστόσο, όταν είδα ότι υπήρχε ενδιαφέρον για το θέμα, αποφάσισα να μοιραστώ την εμπειρία μου. Πίστευα ότι είναι σημαντικό να μην ντρέπομαι για αυτό που έζησα. Η νευρική ανορεξία δεν είναι απλώς ένα αποτέλεσμα της διατροφής, αλλά μια συνέπεια πιο βαθιών προβλημάτων. Καλούμαστε να αποφασίσουμε πόσο βαθιά θέλουμε να φτάσουμε, πόσα θέλουμε να αποκαλύψουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό που μας έπληξε και το μετατρέψαμε σε νευρική ανορεξία, δήλωσε η ίδια.

Η Δάφνη Καραβοκύρη μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία, αναφέροντας ότι αντιμετώπισε τη νευρική ανορεξία στην ηλικία των 15 ετών. Κατά τη διάρκεια της νόσου, η περίοδος της σταμάτησε, έπεσαν τα μαλλιά της και το δέρμα της έγινε διάφανο. Νοσηλεύτηκε και ζύγιζε μόλις 39 κιλά. Παρόλα αυτά, αυτό δεν ήταν εμφανές για τους άλλους. Η ίδια εξομολογήθηκε ότι προσέβαλε τη ζωή της τους κατοίκους του θανάτου…

Ωστόσο, ευτυχώς είχε την υποστήριξη του πατέρα της, ο οποίος την έβολε να τρώει. Αργότερα, με τη βοήθεια ψυχοθεραπείας και διαιτολόγου, κατάφερε να αντιστρέψει τα παραμορφωμένα αντίκτυπα που είχαν οι στρεβλώνοντες καθρέφτες των ματιών της στην εικόνα της όψης της, τόνισε η Δάφνη Καραβοκύρη.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: ndp

δειτε ακομα