Ξεκινά η μεγαλύτερη κατασκευαστική εργασία στην Ελλάδα – Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα γραμμή του Μετρό στην Αθήνα.

Η Αθήνα ετοιμάζεται για την υλοποίηση της Γραμμής 4 του Μετρό της πόλης, με προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας. Μόνο λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη του ταξιδιού του πρώτου μηχανήματος εσκαφής σηραγγών (TBM), το οποίο θα ξεκινήσει την εσκαφή της γραμμής από το φρέαρ στην Κατεχάκη μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού. Το έργο θα εξυπηρετήσει πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης και πολλά σημαντικά κτίρια και εγκαταστάσεις, όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα, δικαστήρια, δημόσια κτίρια και νοσοκομεία. Συνολικά, το τμήμα Α της Γραμμής 4 θα περιλαμβάνει 15 υπόγειους σταθμούς. Η Γραμμή 4 θα αποσυμοφορήσει τους φόρτους επιβατών του σταθμού Συντάγματος, που αποτελούν στοιχείο ανησυχίας για το επιβατικό κοινό.

Ο πρώτος Μετροπόντικας θα ξεκινήσει την εσκαφή της γραμμής από το φρέαρ στην Κατεχάκη πλησίον του ομώνυμου σταθμού, ενώ ο δεύτερος θα ξεκινήσει αργότερα από το φρέαρ στο Άλσος Βεΐκου που βρίσκεται στο στάδιο της εσκαφής. Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες που δείχνουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη συναρμολόγηση του Μετροπόντικα.Η Γραμμή 4 του Μετρό στην Αθήνα θα συνδέσει τους σταθμούς Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια και Γουδή. Η δρομολόγηση θα εκτελείται από 20 συρμούς χωρίς οδηγό, οι οποίοι θα διέρχονται από τους σταθμούς κάθε 90 δευτερόλεπτα κατά τις ώρες αιχμής. Ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης του πρώτου τμήματος της Γραμμής 4 είναι 96 μήνες. Η Γραμμή 4 αναμένεται να μειώσει την κυκλοφορία των οχημάτων κατά 53.000 ημερησίως, με αντίστοιχη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 318 τόνους την ημέρα, ενώ 340.000 επιβάτες θα χρησιμοποιούν τη νέα γραμμή καθημερινά.

Το Σχέδιο Ανάπτυξης Γραμμών Μετρό της Αθήνας περιλαμβάνει τέσσερα ακόμη επιμέρους διακριτικά τμήματα: Τμήμα Β (Γουδή-Μαρούσι), Τμήμα Γ (Ευαγγελισμός-Άνω Ηλιούπολη), Τμήμα Δ (Άλσος Βεΐκου-Πετρούπολη) και Τμήμα Ε (Μαρούσι-Εθνική Οδός). Μόλις ολοκληρωθεί, η Γραμμή 4 θα έχει συνολικό μήκος 38,2 χλμ. και 35 σταθμούς.

δειτε ακομα