Το Volkswagen ID. Buzz θα έχει φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του

Η ABT, γνωστή εταιρεία βελτιώσεων, παρέχει φωτοβολταϊκά panels για το Volkswagen ID. Buzz, που μπορούν να τροφοδοτήσουν με πρόσθετη ενέργεια διάφορες λειτουργίες. Το τμήμα e-Line της ABT έχει αναπτύξει ένα σύστημα ηλιακών μονάδων, το οποίο μπορεί να παράγει έως 600 watt ενέργειας.

vw id buzz b

Υπολογίζεται ότι η ενέργεια αυτή μπορεί να αυξήσει την αυτονομία του αυτοκινήτου κατά 3000 χιλιόμετρα σε ετήσια βάση. Στόχος είναι να φτάσουν τα 1000 watt, γεγονός που θα αυξήσει τα επιπλέον χιλιόμετρα σε 3.200.

Τα ηλιακά panels μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φόρτιση των μπαταριών, αλλά και για να τροφοδοτήσουν κλιματισμό, οποιονδήποτε ηλεκτρικό εξοπλισμό, καθώς και να προσφέρουν ενέργεια για την κυκλοφορία των ανθρώπων που βρίσκονται στο Volkswagen ID. Buzz camper, γνωστό και ως California.

vw id buzz c

Η ABT σχεδιάζει να έχει έτοιμο το kit μέχρι τις αρχές του 2024 και σε συνεργασία με τη Volkswagen θα αναλάβει την τοποθέτηση στις εγκαταστάσεις της. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κόστος αυτού του συστήματος προς το παρόν.

δειτε ακομα