Το εργοστάσιο των Alfa Romeo Giulia και Stelvio θα κατασκευάσει τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Stellantis.

Το εργοστάσιο του Cassino στην Ιταλία είναι ένα από τα πιο προηγμένα εργοστάσια του Ομίλου Stellantis, καθώς οι γραμμές παραγωγής του απασχολούνται αποκλειστικά με την κατασκευή premium μοντέλων, όπως οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio, αλλά και η Maserati Grecale. Τώρα, η εταιρεία αποφάσισε να προσθέσει την παραγωγή μοντέλων που βασίζονται στη νέα πλατφόρμα STLA Large που είναι σχεδιασμένη ειδικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Η ανακοίνωση έγινε από τον CEO της Stellantis, κ. Carlos Tavares, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Cassino. Η STLA Large είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 800 χλμ. και προσφέρει μεγάλη ευελιξία στους σχεδιαστές.

Το εργοστάσιο του Cassino είναι το δεύτερο εργοστάσιο της Stellantis, μετά από εκείνο του Windsor στον Καναδά, όπου επιβεβαιώνεται η ένταξη στο χαρτοφυλάκιο του της κορυφαίας πλατφόρμας Large της οικογένειας STLA. Τα εγκαίνια του εργοστασίου του Cassino πραγματοποιήθηκαν το 1972 και σήμερα περισσότερα από 1.200 ρομπότ συμβάλουν σε μία εξαιρετικά αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής, η οποία εκτός από το κορυφαίο επίπεδο ποιότητας, μειώνει σημαντικά και την κατανάλωση νερού και ενέργειας.

Η Stellantis θα επενδύσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025 σε τεχνολογίες εξηλεκτρισμένης κίνησης και λογισμικού. Στόχος της εταιρείας είναι να μειω

δειτε ακομα