Το παραδοσιακό ραδιόφωνο από το αυτοκίνητο φαίνεται να φεύγει – Τι θα αλλάξει

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί AM φαίνεται να είναι προ τέλους, καθώς ρίχνουν αυλαία.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το ραδιόφωνο ενός αυτοκινήτου είναι όπως το αλάτι σε ένα φαγητό. Ειδικά για εκείνους που δεν έχουν ένα αυτοκίνητο με ένα σύστημα πολυμέσων, το ραδιόφωνο είναι ένας φίλος που συντροφεύει τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους μετακινήσεων, ταξιδιών, στο ανυπόφορο μποτιλιάρισμα, και ούτω καθεξής.

Σήμερα, οι περισσότεροι σταθμοί εκπέμπουν σε FM (συχνότητα διαμορφωμένου σήματος), παρακάμπτοντας τα AM , που κατά τα πρώτα περίπου 80 χρόνια του 20ού αιώνα ήταν ο κυρίαρχος τρόπος εκπομπής.

Παρά την υποχώρηση των AM, υπάρχουν ακόμη ραδιοφωνικοί σταθμοί που εκπέμπουν σε αυτά, αρνούμενοι να εξαφανιστούν.

ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο

Κάθε προσπάθεια, όμως, να διατηρηθούν ζωντανά, μοιάζει να είναι ανώφελη, μιας και το μέλλον τους φαίνεται προδιαγεγραμμένο λόγω των μεταβαλλόμενων συνθηκών στο αυτοκινητικό κόσμο.

Στις ΗΠΑ, προκαλεί συζητήσεις το γεγονός ότι φαίνεται να αποσύρονται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί AM, αφού οι λάτρεις της συνωμοσιολογίας το αποδίδουν σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης μέσω της αυτοκινητοβιομηχανίας, για να «σιωπήσουν» οι συντηρητικές φωνές που παίζουν κυρίως σε σταθμούς AM.

δειτε ακομα