Η Renault και η Lotus παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των θερμικών κινητήρων.

Η Renault, η Lotus και η Geely συνεργάζονται με την Aramco, μια εταιρεία πετρελαιοειδών από τη Σαουδική Αραβία, για την ανάπτυξη νέων συνθετικών καυσίμων και υδρογόνου. Η κοινοπραξία ονομάζεται PWT και έχει ως στόχο την παράταση ζωής των κινητήρων εσωτερικής καύσης και την κατασκευή περισσότερων από πέντε εκατομμύρια υβριδικών και plug-in υβριδικών κινητήρων. Η Aramco θα βοηθήσει επίσης την Aston Martin να αναπτύξει καύσιμα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η Formula 1 εξετάζει ήδη τη δημιουργία 100% βιώσιμων καυσίμων, που θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν οι ομάδες το 2026. Τα συνθετικά καύσιμα, ειδικά εκείνα που προέρχονται από ανακυκλωμένο διοξείδιο του άνθρακα, έχουν έρθει στο προσκήνιο ως τα καύσιμα που θα συνδράμουν στη διατήρηση των συμβατικών κινητήρων μετά το 2035.

Η Aramco διαθέτει παγκόσμιο δίκτυο με 17 εγκαταστάσεις και 5 ερευνητικά κέντρα, καθιστώντας την ιδανικό συνεργάτη για την Geely και την Renault. Από τον συνεταιρισμό των εταιρειών και τη γέννηση της PWT, θεωρείται πλέον δεδομένο ότι θα προμηθεύουν κινητήρες και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

δειτε ακομα