Peugeot 2008: Το πλέον πλήρες compact SUV

Το Peugeot 2008 είναι ένα από τα best-sellers της αγοράς, καθώς προσφέρει ένα πλήρες πακέτο που το καθιστά ως την πιο ολοκληρωμένη πρόταση στα compact SUV. Με κομψή και πλήρως σύγχρονη εμφάνιση, κορυφαίες τεχνολογίες και μεγάλη γκάμα κινητήρων, έχει διαμορφώσει μια μεγάλη οπαδική βάση. Το εμπρός μέρος ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη μάσκα, το σμιλεμένο καπό και τα LED φώτα ημέρας που παραπέμπουν σε δόντια λιονταριού. Το πίσω μέρος είναι μυώδες, με έντονα φαρδείς ώμους, φωτιστικά σώματα με μαύρη γυαλιστερή «φάσα» ανάμεσά τους και διπλή απόληξη στις εκδόσεις 1.2 PureTech 130hp & 155hp GT Line και GT.

Η νέα γενιά του 2008 εισήγαγε μια ριζοσπαστική φιλοσοφία στη γκάμα της Peugeot, ενισχύοντας τον μοναδικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου στην κατηγορία. Η φωτιστική ταυτότητα του πίσω μέρους ξεχωρίζει με την παρουσία των 3 LED «νυχιών» στα φωτιστικά σώματα. Το Peugeot 2008 αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή για όσους ψάχνουν το επόμενό τους αυτοκίνητο.οίηση φώτων με αναγνώριση της κυκλοφορίας και των φώτων του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, η νέα γενιά του Peugeot 2008 προσφέρει έναν ευρύ φάσμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, με τον κορυφαίο να αποδίδει 155 ίππους και να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Επιπλέον, η εκδοχή με τον κινητήρα βενζίνης 1.2L PureTech 130 S&S EAT8 διαθέτει σύστημα Stop & Start, το οποίο μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2.

Συνολικά, το Peugeot 2008 είναι ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τον σύγχρονο σχεδιασμό με τις τελευταίες τεχνολογίες ασφαλείας και άνεσης, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία οδήγησης σε όλους τους χρήστες.

Το Peugeot 2008 διαθέτει μια σειρά από τεχνολογικές και ασφαλείας λειτουργίες, όπως μια μεγάλη σκάλα φώτων για καλύτερη εστίαση της προσοχής στο δρόμο, εκτεταμένη λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης και ενεργό σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας. Επιπλέον, διαθέτει ηλεκτρικό χειρόφρενο με αυτόματη λειτουργία.

Οι διαστάσεις του Peugeot 2008 είναι οι μεγαλύτερες στην κατηγορία του, με μήκος 4,3 μέτρα και μεταξόνιο 2,6 μέτρων, εξασφαλίζοντας έτσι ευρυχωρία στα πίσω καθίσματα και άνετο χώρο αποσκευών, με χωρητικότητα που φτάνει τα 434 λίτρα ανεξαρτήτως κινητήρα ακόμα και στην 100% ηλεκτρική έκδοση. Επιπλέον, η ύπαρξη του Peugeot i-Cockpit αναβαθμίζει τη συνολική εικόνα και συμπληρώνει τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου, με υπερυψωμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10’’ 3D, κεντρική οθόνη αφής 7’’ & 10’’ με εύκολη πρόσβαση στο χειρισμό της και τιμόνι μικρής διαμέτρου με ενσωματωμένα χειριστήρια.

Η τεχνολογία του Peugeot i-Cockpit εμφανίζει όλες τις πληροφορίες ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10’’ 3D, στο βασικό εξοπλισμό από την έκδοση Allure, παρουσιάζει όλες τις ενδείξεις με τη μορφή ολογράμματος. Οι πληροφορίες εμφανίζονται πιο κοντά ή πιο μακριά από τα μάτια του οδηγού, ανάλογα με τη σημαντικότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα τους, μειώνοντας έτσι κατά μισό περίπου δευτερόλεπτο το χρόνο αντίδρασής του. Επιπλέον, η οθόνη αφής μπορεί να έχει διαγώνιο μέχρι και 10 ίντσες και ελέγχεται από διακόπτες αφής πίσω από τους διακόπτες αεροπορικού τύπου.Η Peugeot προσφέρει το νέο μοντέλο της, το 2008, με τρεις διαφορετικούς τύπους κινητήριων συνόλων, συμπεριλαμβανομένων των βενζινοκινητήρων PureTech 1.2 λίτρων και του κινητήρα BlueHDi 1.5 λίτρων που λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6 και διαθέτουν σύστημα Stop & Start και φίλτρο μικροσωματιδίων. Ορισμένοι από αυτούς τους κινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων EAT8 για μεγαλύτερη άνεση στην οδήγηση. Επιπλέον, υπάρχει και ηλεκτρική έκδοση με μοτέρ 136 ίππων και 260 Nm ροπής και αυτονομία της τάξεως των 310 χιλιομέτρων, καλυπτόμενη από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. για το 70% της ικανότητας φόρτισής της. Το Peugeot e-2008 διατηρεί την ίδια οδική συμπεριφορά με τις υπόλοιπες εκδόσεις.Το χρόνος φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξαρτάται από τη διαθέσιμη ισχύ του δικτύου. Συγκεκριμένα, αν χρησιμοποιηθεί η παροχή τύπου Green UpTM, η πλήρης φόρτιση θα διαρκέσει 15 ώρες και 30 λεπτά. Αντίθετα, αν χρησιμοποιηθεί ένα WallBox με μονοφασικό ισχύος 7.4 kW, η πλήρης φόρτιση θα διαρκέσει 7 ώρες και 20 λεπτά. Τέλος, αν φορτίσετε το αυτοκίνητό σας σε δημόσια σημεία φόρτισης ισχύος 100 kW, το 80% της μπαταρίας θα φορτιστεί σε μόλις 30 λεπτά.

δειτε ακομα