Φανάρια που κινούνται στην Αθήνα – Σε ποια περιοχή εισήλθαν;

Ορισμένοι δήμοι της Ελλάδας έχουν αρχίσει να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και εξοπλίζονται με νέου τύπου προειδοποιητικά φανάρια. Οι περισσότεροι δήμοι που βρίσκονται κοντά ή μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας αναζητούν πιο δραστικές και αποτελεσματικές λύσεις για να αυξήσουν τον βαθμό ασφάλειας στις διαβάσεις πεζών. Με αυτό το κατά νου, ο δήμος Νέας Ιωνίας αποφάσισε να υιοθετήσει έναν πιο αποτελεσματικό και σύγχρονο τρόπο για να προστατεύσει τα ευαίσθητα σημεία της πόλης, όπως τα σχολεία, οι παιδικές χαρές και οι πλατείες.

Ο δήμος Νέας Ιωνίας τοποθέτησε νέου τύπου παλλόμενα φανάρια σε διάφορα επικίνδυνα σημεία του δήμου, προς αποφυγήν ατυχημάτων και για να προστατεύσει τους πεζούς, τα μικρά παιδιά και τους μαθητές, και φυσικά τους ίδιους τους οδηγούς. Τα φανάρια αυτά είναι ηλιακοί φωτεινοί σηματοδότες και διαθέτουν μία μεγάλη LED φωτεινή σήμανση κίτρινου χρώματος, η οποία αναβοσβήνει ως προειδοποίηση σε γωνίες και σε διαβάσεις. Επισημαίνουν δηλαδή τον κίνδυνο στους διερχόμενους και η λειτουργία τους είναι 24/7.

Η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου αναφέρει ότι συνεχίζουν να τοποθετούν παλλόμενα φανάρια σήμανσης σε διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση πεζών και μαθητών, αλλά και να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα στην πόλη τους. Ως δημοτική Αρχή παραμένουν πιστή στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην ασφάλεια των συμπολιτών τους και συνεχίζουν με αυτές τις παρεμβάσεις να διαμορφώνουν μια πόλη σύγχρονη και φιλική, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να

δειτε ακομα