Νέα συμμαχία μεταξύ Porsche και Ferrari για τα καύσιμα του μέλλοντος.

Οι δύο θρυλικές εταιρείες σπορ αυτοκινήτων, Porsche και Ferrari, σχεδιάζουν να συνεργαστούν προκειμένου να αναπτύξουν τα συνθετικά καύσιμα του μέλλοντος. Παρόλο που ανταγωνίζονται στον χώρο των αυτοκινήτων, έχουν κοινό συμφέρον: να προωθήσουν την επιβίωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Οι εταιρείες αυτές είναι διάσημες για τη δημιουργία κάποιων από τα πιο αξιοσημείωτα supercars στην ιστορία του αυτοκινήτου.

Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα από το 2035. Αυτό οδήγησε σε σημαντικές επενδύσεις από όλους τους κατασκευαστές για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά ιδιαίτερα οι εταιρίες αυτοκινήτων αγωνιούν για τις επιπτώσεις σε αυτές που κατασκευάζουν αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Για αυτόν τον λόγο, προωθούν την ανάπτυξη της τεχνολογίας των βιοκαυσίμων, τα οποία δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με επιπλέον διοξείδιο του άνθρακα.

Η Porsche και η Ferrari συνεργάζονται για την ανάπτυξη συνθετικών βιοκαυσίμων που δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με επιπλέον διοξείδιο του άνθρακα, προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανούς τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η ΕΕ απαγορεύει τη χρήση θερμικών κινητήρων στα αυτοκίνητα από το 2035, αλλά η Γερμανία και η Ιταλία ζητούν να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση. Η Porsche παρήγαγε τα πρώτα βιοκαύσιμα στο εργοστάσιο της στη Χιλή και χρησιμοποίησε αυτά τα βιοκαύσιμα σε μια νέα 911. Η αβεβαιότητα για το μέλλον της αυτοκίνησης και η διχογνωμία για τη χρήση βιοκαυσίμων απειλεί τις επενδύσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στην αμιγή ηλεκτροκίνηση.

δειτε ακομα