Η νέα γέφυρα που θα ενώσει την Ελλάδα με την Τουρκία – Πού θα βρίσκεται

 

Στη συνοριακή οδό Κήποι Έβρου-Ύψαλα ξεκίνησε η κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας, η οποία θα συνδέσει την Ελλάδα με την Τουρκία και θα βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Η γέφυρα Φιλίας Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία αποτελεί τη δεύτερη διασυνοριακή οδική γέφυρα στην περιοχή της συνοριακής διόδου Κήπων – Ύψαλα, θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2023. Την 1η και 2α Ιουνίου 2023 θα διεξαχθεί συνάντηση της Μεικτής Επιτροπής Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Έργου (ΜΕΣΠΕ) στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για την κατασκευή αυτής της γέφυρας.

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. έλαβε πρόσφατα δέσμευση προϋπολογισμού ύψους 1.602.957 ευρώ για την επιχορήγηση της Εγνατίας Οδού για τις μελέτες: του Συνοριακού Σταθμού Κήπων Ν.Έβρου, της γέφυρας Κήπων Συνοριακού Σταθμού Έβρου και της κατασκευής Μεθοριακού Σταθμού Βουλγαρίας.

Με την κατασκευή της νέας γέφυρας βελτιώνονται οι οδικές μεταφορές στους Κήπους του Έβρου, δίνοντας έμφαση στην εθνική πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας και συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας. ανάπτυ

δειτε ακομα