Η νέα BMW X2 θα αποτελεί μια μικρότερη έκδοση της X4.

Βγήκε στη φόρα το σχέδιο του σχεδιαστή «Germany’s Finest», που παρουσιάζει την πιθανή εμφάνιση της νέας BMW X2 στην έκδοση M50i. Οι πρώτες φωτογραφίες της νέας γενιάς του συμπαγούς βαυαρικού SUV αποκαλύπτουν ότι εγκαταλείπει τη hatchback λογική και υιοθετεί την Coupe-SUV φιλοσοφία της μεγαλύτερης αδερφής του, Χ4. Οι φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης των καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων της Χ2 αναδεικνύουν όλο και περισσότερα ανεπίσημα ψηφιακά σχέδια από ιδιώτες ειδικούς στο CGI.

Ο σχεδιαστής «Germany’s Finest» επηρεάζεται από άλλα μοντέλα της BMW, όπως οι «χωνευτές» χειρολαβές της i4, ο πίσω προφυλακτήρας της X4 M, οι διπλές εξατμόσεις και οι καθρέπτες του M Division, καθώς και η δεύτερη πτέρυγα πάνω από τα πίσω φωτιστικά σώματα. Το σχέδιο αυτό παρουσιάζει μια πιθανή εμφάνιση της νέας BMW X2 στην έκδοση M50i.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η νέα γενιά της BMW X2 αναμένεται να αποκαλυφθεί προς το τέλος του 2023. Η νέα σχεδίαση εγκαταλείπει την λίγο παράξενη μίξη της hatchback και crossover σιλουέτας που έχει η τρέχουσα γενιά, για χάρη ενός κλασσικού Coupe-SUV σχεδίου. Οι φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης των καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων της Χ2 αποκαλύπτουν ανεπίσημα ψηφιακά σχέδια από ιδιώτες ειδικούς στο CGI, που αποτυπώνουν την πιθανή εμφάνιση της νέας BMW X2 στην έκδοση M50i.Το σχέδιο της νέας BMW X2 έχει ήδη φανεί στα πρωτότυπα που δοκιμάζουν οι Βαυαροί. Ακόμα και στο εσωτερικό, οι τελευταίες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το σπορ τιμόνι του τομέα Μ και τα αντίστοιχα σπορ καθίσματα με διχρωμία και κόκκινες ραφές.

Η νέα BMW X2 θα διατίθεται σε εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση iX2. Οι πρώτες θα είναι τετρακύλινδρες TwinPower Turbo, με την επιλογή του δίλιτρου μοτέρ των 241 ίππων ή των 302 ίππων για την έκδοση M35i.

Η αμιγώς ηλεκτρική iX2 αναμένεται να έχει δύο ηλεκτροκινητήρες και συνεπώς τετρακίνηση, συνολικής απόδοσης 309 ίππων και 494 Nm ροπής. Ως αποτέλεσμα, θα σημειώνει το σπριντ 0-100 km/h σε 5,6 δευετερόλεπτα. Η μπαταρία της θα έχει χωρητικότητα 64,7 kWh, ικανή με μια πλήρη φόρτιση να της προσφέρει 440 χιλιόμετρα αυτονομίας.

δειτε ακομα