Μοναδικό έργο τέχνης προς πώληση σε υψηλή τιμή

Αυτή η Alfa Romeo 1900C Sprint Supergioiello by Ghia, που συμμετείχε στο Ράλι Μόντε Κάρλο το 1955, είναι μια από τις 20 αυτοκινητοκίνητες που κατασκευάστηκαν.

Όλες οι Alfa Romeo είναι έργα τέχνης από μόνες τους, αλλά ορισμένες ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες.

Οι 33 Stradale, C52 Disco Volante και 1750 GTV είναι μερικές από αυτές. Αλλά αυτή η Alfa Romeo 1900C Sprint Supergioiello του 1953 είναι ξεχωριστή. Τόσο υπέροχη όσο και σπάνια, έχει μια εκρηκτική ιστορία αγώνων. Και είναι προς πώληση μέσω δημοπρασίας.

Η Alfa Romeo 1900 ήταν το πρώτο μοντέλο που κατασκευάστηκε με μονοκόκκινο σκελετό και παραγωγική γραμμή. Η ιταλική εταιρεία αποφάσισε να παράξει ένα μοναδικό σασί, το οποίο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστεί μια πιο ανώτερη προσφορά.

Οι πιο διάσημοι σχεδιαστές στον κόσμο συνεργάστηκαν για να σχεδιαστούν οι 1900, συμπεριλαμβανομένων των Zagato, Touring, Pininfarina και Bertone. Η Supergioiello κατασκευάστηκε από την Ghia και αποδείχθηκε ως ένα από τα σπάνια αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από την ιταλική εταιρεία, με μόλις έξι από αυτά να έχουν ολοκληρωθεί.

Αρχικά, το όχημα αγοράστηκε για αγωνιστική χρήση από τον Gumersindo Garcia Fernandez, ο οποίος το χρησιμοποίησε στο Ράλι Μόντε Κάρλο το 1955 και σε άλλους αγώνες.

Στη συνέχεια, πούλησε σε έναν άλλο οδηγό αγώνων, ο οποίος συνέχισε να το χρησιμοποιεί μέχρι το 1961, όταν συμβεί ένα ατύχημα που τον ανάγκασε να τερματίσει τις αγωνιστικές δραστηριότητές του.

Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε επηρρεαστεί από τη Carrozzeria Touring, λόγω της περίπλοκης σχεδίασής του. Ωστόσο, μέσω μιας ανακατασκευής από έναν πορτογάλο συλλέκτη, το αυθεντικό αμάξωμα Ghia του αυτοκινήτου αναπαρήχθη από την Cognolato.

Αυτή η εταιρεία είναι εξειδικευμένη στην αναπαραγωγή ορισμένων από τα πιο εμβληματικά σχέδια από ιταλικά αυτοκίνητα.

Η πιο πρόσφατη ανακατασκευή του αυτοκινήτου το έχει φέρει πίσω στο αρχικό του χρώμα Rame Metallizzato (μεταλλικό χαλκό), με τον αρχικό αριθμό αγώνων «400». Αφότου ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση, το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 78 χιλιόμετρα.

Η δημοπρασία, που θα γίνει μέσω του Car & Classic, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου και η τιμή της συλλεκτικής Alfa Romeo αναμένεται να φτάσει τα 800.000 δολάρια.

δειτε ακομα