Η απόλυτη πολυτέλεια: Η έκθεση της Bugatti βρίσκεται στο σιρκουί της Formula 1 στο Μονακό

Η νέα έκθεση αυτοκινήτων της Bugatti ξεκίνησε σε ένα από τα πιο κλασικά σημεία του πιο εμβληματικού σιρκουί της Formula 1: στη φουρκέτα La Rascasse του Μονακό.

Ενώ δεν υπήρξε κάποιο Bugatti στην επικαιρότητα της Formula 1, η ιστορία της Bugatti στο Grand Prix του Μονακό έχει μεγάλη σημασία. Το 1929, μια Bugatti Type 35B οδηγούμενη από τον William Grover κέρδισε το πρώτο GP του Μονακό στο σημείο που παραμένει σχεδόν ίδιο χιλιετίες αργότερα.

Επίσης, ο Louis Chiron,από τον οποίο προέρχεται το όνομα του supercar της Bugatti, γεννήθηκε στο Μονακό και κέρδισε αυτόν τον διάσημο αγώνα 32 χρόνια αργότερα. Άρα, μπορεί κανείς να πει ότι το Μονακό είναι μία άλλη σημαντική θέση στην ιστορία της Bugatti.

Ωστόσο, μόνο οι πλουσιότεροι κάτοικοι του πλανήτη, όπως αυτοί που βρίσκουν τον φορολογικό τους παράδεισο στο Μονακό μπορούν να αποκτήσουν μία Bugatti. Είναι εντυπωσιακό γιατί η γαλλική εταιρία πήρε πολλές δεκαετίες για να ανοίξει το πρώτο πωλητήριο της στους δρόμους του Μonte Carlo.

Ίσως περίμενε να βρει τον κατάλληλο χώρο – και σε αυτή την περίπτωση, μάλλον αξίζει τον κόπο που κατέβαλε. Η έκθεση βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος της εμβληματικής La Rascasse, δηλαδή στην προτελευταία στροφή του σιρκουί. Αυτό το σημείο αποτέλεσε τη σκηνή αμέτρητων αξέχαστων στιγμών στην ιστορία του GP του Μονακό.

δειτε ακομα