Απεργία στις ΗΠΑ: Σοβαρές κατηγορίες από τους εργαζόμενους (+video)

Η απεργία στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ έχει προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή ενώ το σωματείο εργαζομένων ανακοίνωσε τις αξιώσεις του.

Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες General Motors, Stellantis και Ford διεκδικούν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας με αποτέλεσμα η απεργία τους να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία των ΗΠΑ.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων των ΗΠΑ (UAW) αντιδρά στις δηλώσεις των στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας και τονίζει ότι οι μισθοί και οι παροχές των εργαζόμενων δεν αυξήθηκαν ανάλογα με τα κέρδη που είχαν οι εταιρείες.

Σύμφωνα με το σωματείο, οι εργαζόμενοι αυξητικοί στόχοι των τελευταίων ετών δόθηκαν κυρίως στους διευθύνοντες συμβούλους και τους μετόχους.

Με την συνεχιζόμενη απεργία, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κατηγορεί τις εταιρείες ότι επιδιώκουν τη διατήρηση ενός συστήματος που εξυπηρετεί μόνο τους δισεκατομμυριούχους.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία σχετικά με τους μισθούς και τις παροχές των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης: Απεργία εργαζομένων σε Stellantis, Ford και General Motors, Ford GT όπως λέμε… ήρωας κατά λάθος!, Εθελουσία έξοδος στην General Motors

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο Πρώτο Θέμα

δειτε ακομα