Αλλαγές στα αυτοκίνητα -20 νέα υποχρεωτικά συστήματα

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καθιερώσει νέα πρότυπα, με βάση τα οποία 20 νέα υποχρεωτικά συστήματα θα εφαρμοστούν σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που παρουσιάζονται από το 2024 και σε όλα τα υπάρχοντα αυτοκίνητα μέχρι το 2024.

Ο στόχος της ΕΕ είναι να αυξήσει το επίπεδο της ασφάλειας και να μειώσει τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα κατά 50% έως το τέλος της δεκαετίας του 2020 και να καταστήσει τους δρόμους απαλλαγμένους από θάνατους έως το 2050, με την έγκριση των νέων αυτών συστημάτων.

τεχνολογία αυτοκινήτων

Ανάμεσα στα υποχρεωτικά συστήματα που χρειάζονται νέες τεχνολογίες είναι η νέα γενιά της αυτόματης πέδησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το αλκοολόμετρο και το “μαύρο κουτί”, η επόμενη γενιά συστημάτων αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού, ένα νέο σύστημα προειδοποίησης λωρίδας κυκλοφορίας με περισσότερο χειρισμό του τιμονιού, αλλά και ένα νέο σύστημα περιορισμού ταχύτητας αυτοκινήτων σε σχέση με το νομικό όριο.

Αυτά τα νέα υποχρεωτικά συστήματα θα υπάρχουν σε όλα τα αυτοκίνητα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, και θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής των φθηνότερων μοντέλων.

δειτε ακομα