Λάθος απαντήσεις από τους οδηγούς – Μια νέα σπαζοκεφαλιά προκαλεί τις γνώσεις μας

Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σπαζοκεφαλιές αναφορικά με το πώς πρέπει να αντιδράσουν οι οδηγοί όταν αντικρύζουν δύο πράσινα φανάρια.

Καθοριστικός ρόλος παίζουν οι φωτεινοί σηματοδότες, καθώς διευκρινίζουν ποιο όχημα έχει προτεραιότητα σε μια διασταύρωση.

Ο οδηγός που κινείται σε δρόμο όπου το φανάρι έχει ανάψει κόκκινο πρέπει να σταματήσει το όχημά του για να γίνει με απόλυτη ασφάλεια η διέλευση των οδηγών που κινούνται στον δρόμο με τον πράσινο φωτεινό σηματοδότη.

Υπάρχει επίσης η σπάνια περίπτωση, αλλά όχι αδιάφορη, να φαίνονται ταυτόχρονα πράσινα φώτα από δύο ή περισσότερα φανάρια σε μια διασταύρωση. Η παρακάτω εικόνα αποτελεί μια σπαζοκεφαλιά για την συντριπτική πλειονότητα των οδηγών. 

σπαζοκεφαλιά

Τόσο το όχημα “1” όσο και το όχημα “2” βλέπουν πράσινο φωτεινό σηματοδότη και επιθυμούν να στρίψουν στην ίδια κατεύθυνση. Με δεδομένο ότι ο καθένας έχει τη δική του λωρίδα για το στρίψιμο, οι περισσότεροι θα θεωρήσουν ότι μπορούν να διασχίσουν τη διασταύρωση ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κίνδυνος συγκρούσεων.

Ωστόσο, οι κανόνες της οδικής κυκλοφορίας διαφέρουν. Το καθοριστικό ρόλο για τις προτεραιότητες έχει το αυτοκίνητο που στρίβει δεξιά. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει σε ποια από τις δύο λωρίδες θα εισέλθει. Αντιθέτως, ο οδηγός που στρίβει αριστερά υποχρεούται να σταματήσει και να δώσει προτεραιότητα στο άλλο όχημα. Ακόμα και αν το αντίθετο όχημα συνεχίζει την πορεία του και δεν πρόκειται να στρίψει, ο οδηγός πρέπει να σταματήσει και να δώσει χώρο στο όχημα 1, σχεδόν παράλληλα με αυτόν, στον κάθετο δρόμο.δειτε ακομα