“Αειφόρος Ανάπτυξη στο Χαλάνδρι σήμερα”

Η δ/νση Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Χαλανδρίου συνεχίζει την εκστρατεία της για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Στόχος της εκστρατείας είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων στο Χαλάνδρι, τη λειτουργία του καφέ κάδου, τις ενεργειακές κοινότητες αλλά και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το νερό του Αδριάνειου Υδραγωγείου. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί με τη διεξαγωγή ενημερωτικής εκδήλωσης και συμμετοχικού εργαστηρίου στην περιοχή του Πολυδρόσου στις 12 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου δημοτικού σχολείου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθούν θέματα όπως η διαλογή στην πηγή, η λειτουργία του καφέ κάδου, η παραγωγή προϊόντων από τα βιοαπόβλητα, η χρήση του νερού του Αδριάνειου Υδραγωγείου και το πρόγραμμα Cultural Hidrant. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο κ. Γεράσιμος Λυμπεράτος, καθηγητής ΕΜΠ και υπεύθυνος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων FoodRUs και ToNoWaste για την αποτροπή των απωλειών τροφικών αποβλήτων, καθώς και εκπρόσωπος της Μονάδας Αποτροπής Απωλειών και Δημιουργίας Τροφικών Αποβλήτων του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και η ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη χρήση των πόρων με βιώσιμο τρόπο.

Η εκστρατεία της  δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Χαλανδρίου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, συνεχίζεται με την πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης και συμμετοχικού εργαστηρίου για τους κατοίκους της περιοχής του Πολυδρόσου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 11.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου δημοτικού σχολείου ( Ζαλόγγου 17). Στόχος της εκστρατείας είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων στο ΧαλΣτις Χαλάνδρι, θα διεξαχθεί μια εκδήλωση για τις ενεργειακές κοινότητες και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cultural Hidrant. Μετά την ομιλία, θα πραγματοποιηθεί ένα συμμετοχικό εργαστήριο για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων στη γειτονιά. Επίσης, θα προβληθεί ένα βίντεο για το πρόγραμμα Cultural Hidrant και θα διανεμηθεί κομπόστ λίπασμα που παράχθηκε από βιοαπόβλητα της κουζίνας των Χαλανδραίων. Επιπλέον, θα διοργανωθούν βιωματικές δράσεις στα προαύλια των σχολείων για τους μαθητές, ώστε να μάθουν για τη συλλογή και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα