Το 9ο Journey Commerce Athens από τον Δήμο Αθηναίων και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουρισμού

Περισσότεροι από 160 εκπρόσωποι των σημαντικότερων εταιρειών της ελληνικής και ξένης τουριστικής βιομηχανίας συμμετέχουν στο 9ο Journey Commerce Athens που διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΤΟΑ) στις 24 και 25 Απριλίου στην Αθήνα. Η εκδήλωση στοχεύει στην προώθηση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού και αναμένεται να παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις B2B μεταξύ επαγγελματιών τουρισμού από Ελλάδα και άλλες χώρες, με πάνω από 1.600 αναμενόμενους συμμετέχοντες. Συνολικά, θα συμμετέχουν πάνω από 60 εκπρόσωποι ξένων εταιρειών και 100 ελληνικές επιχειρήσεις από τον κλάδο του τουρισμού και των εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μπακογιάννης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Το 9ο Journey Commerce Athens αναφέρεται ως μια σημαντική εκδήλωση που προάγει τον τουρισμό στην Αθήνα και ανοίγει παράθυρα και πόρτες για την πόλη. Ο Δήμαρχος της Αθήνας εκφράζει τη χαρά του για την ανάπτυξη της πόλης ως τουριστικού προορισμού και ευχαριστεί τους συνομιλητές του για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη αυτή. Επίσης, εκφράζει την εκτίμησή του για τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μέσω του That is Athens, η οποία θεωρείται μια τεράστια ευκαιρία για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών επιβεβαιώνει την ανάκαμψη της πόλης ως τουριστικού προορισμού μετά την πανδημία και εκφράζει την εμπιστοσύνη του στις στρατηγικές συνεργασίες και συνεργεία μεταξύ των φορέων του τουριστικού τομέα στην Αθήνα. Τονίζει επίσης τη σημασία της ανάδειξης της Αθήνας ως κορυφαίου ταξιδιωτικού και βιώσιμου προορισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΤΟΑ), Tim Fairhurst, μίλησε για τη σημασία της αρμονικής συνεργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου. Το 9o Journey Commerce Athens έρχεται να επισφραγίσει μια επιτυχημένη χρονιά για τον αθηναϊκό τουρισμό, που κατέκτησε πολλά βραβεία στα World Journey Awards, καθώς και στη διεθνή κατάταξη του ICCA για τον συνεδριακό τουρισμό. Η διοργάνωση φιλοξενεί πάνω από 700 patrons από 35 χώρες του κόσμου και έχει αποτελέσει αφορμή για περισσότερες από 19.500 B2B συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων εκπροσώπων του Τουρισμού.

Φωτογραφίες Βασίλης Λαμπίρης

δειτε ακομα