Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στον Μηταράκη και τη Μπακογιάννη για την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων μετά το κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Δήμος Αθηναίων υπέγραψαν ένα μνημόνιο συνεργασίας για τη στήριξη του Δήμου μετά το κλείσιμο της Δομής του Ελαιώνα. Οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής της έκτασης της Δομής του Ελαιώνα στις 12 Δεκεμβρίου 2022. Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή τους για αποσυμφόρηση της Αθήνας από τις δομές φιλοξενίας και για το κλείσιμο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία και δήλωσε ότι αυτό αποδεικνύει ότι με ειλικρινή πολιτική βούληση, σχέδιο, επιμονή και υπομονή μπορούμε να κάνουμε απτά, μετρήσιμα και ορατά βήματα.

Επιπλέον, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ανέφερε ότι το κλείσιμο της Δομής του Ελαιώνα και του προγράμματος ΕΣΤΙΑ θα δώσουν τη δυνατότητα για την αξιοποίηση των κενών διαμερισμάτων σε προγράμματα παροχής στέγης σε νέους και νέες. Επιπλέον, ο Ελαιώνας θα αποτελέσει πλέον σήμα εκκίνησης της αλλαγής σε ολόκληρη την περιοχή, με την έμπρακτη στήριξη και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

δειτε ακομα