Μια έρευνα αναδεικνύει τις αδυναμίες στην οδική ασφάλεια στη Λεωφόρο Σουνίου.

Το πόρισμα της πρώτης φάσης της μελέτης για την αποφόρτιση επικινδυνότητας σημείων στη Λ. Σουνίου περιλαμβάνει πολλές παρεμβάσεις, όπως ο διαχωρισμός των αντίθετων ρευμάτων κυκλοφορίας με μια νησίδα.

Η μελέτη με τίτλο «Επεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε υπολειπόμενες θέσεις της Ε.Ο.91 στο τμήμα από Βάρκιζα έως Σούνιο» από τον αναπτυξιακό οργανισμό Νέα Μητροπολιτική Αττική κατέγραψε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, με καίρια αυτή που αφορά την ανάγκη τοποθέτησης σε μήκος 8,5 χλμ. νησίδα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την αναπτυξιακή, το πρώτο μέρος της μελέτης, που είναι έτοιμο και έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης, καταγράφει την υπάρχουσα κατάσταση και καθορίζει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στην κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό 91 στο εξεταζόμενο τμήμα, που εκτείνεται περίπου σε μήκος 31 χλμ. και διασχίζει τις περιοχές Βάρκιζα, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Παλαιά Φώκαια και Θυμάρι.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι:

  • Βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων των καμπυλών της ΕΟ 91 για να επιτραπεί η ταχύτητα μελέτης από 50 χλμ/ώρα έως 70 χλμ/ώρα σε όλο το μήκος της οδού
  • Διαχωρισμός των αντίθετων ρευμάτων κυκλοφορίας με μια κεντρική διαχωριστική νησίδα στα τμήματα που διέρχονται από αστικοποιημένες περιοχές και με στηθαίο ασφαλείας τύ

δειτε ακομα

δειτε ακομα