Δήμος Αθηναίων: Τι είναι οι κίτρινοι «σηματοδότες» που τοποθετούνται περιμετρικά των κάδων απορριμμάτων;

Ο Δήμος Αθηναίων θέλοντας να βάλει τέλος στην αναρχία της μετακίνησης των κάδων απορριμμάτων στους δρόμους της Αθήνας και να εξασφαλίσει την οριοθέτησή τους, έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση ειδικών πλαισίων με κίτρινη σηματοδότηση σε περισσότερα από 4.000 σημεία της πρωτεύουσας. Τα πλαίσια αυτά τοποθετούνται περιμετρικά των κάδων που είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο λάστιχο προκειμένου να διατηρούνται σε σταθερή θέση και στη σωστή απόσταση από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, χωρίς να δημιουργούν αυθαίρετες θέσεις πάρκινγκ και εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών.

Με αυτά τα μέτρα, η διαχείριση των κάδων απορριμμάτων διευκολύνεται και γίνεται πιο αποτελεσματική και γρήγορη. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμος συνεχίζει να βελτιώνει τις γειτονιές και τις καθημερινές συνθήκες δημιουργώντας μικρές και έξυπνες λύσεις.

02

Οριοθετούμε πάνω από 4.000 σημεία

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων τοποθετεί επί του παρόντος τα ειδικά πλαίσια στους κάδους της 2ης δημοτικής κοινότητας. Στην 3

δειτε ακομα

δειτε ακομα