Αστικό λεωφορείο υδρογόνου Αθήνα: Βγήκε στους δρόμους!

Η διοίκηση της Ο.ΣΥ. Α.Ε. παρουσίασε το πρώτο αστικό λεωφορείο υδρογόνου, το Urbino 12 Hydrogen, που δοκιμάστηκε σε κανονικά δρομολόγια στο κέντρο της Αθήνας για έναν μήνα προκειμένου να διαπιστωθεί η συμπεριφορά του στις ελληνικές συνθήκες. Το αστικό λεωφορείο Urbino 12 Hydrogen είναι 12μέτρο, χαμηλού δαπέδου, με χωρητικότητα έως 37 επιβάτες. Διαθέτει τρεις δίφυλλες θύρες εισόδου, ηλεκτρική ράμπα, ανατομικά καθίσματα και σύστημα κλιματισμού. Το σύστημα πρόωσης του λεωφορείου είναι κυψελοειδές καύσιμο υδρογόνου και διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες.

Στόχος της δοκιμής είναι να εξεταστεί η συμπεριφορά των υδρογονοκίνητων λεωφορείων στις ελληνικές συνθήκες και ο τρόπος προετοιμασίας των εγκαταστάσεων για ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της υδρογονοκίνησης. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ο.ΣΥ. Α.Ε., Στέφανος Αγιάσογλου, η πιλοτική λειτουργία λεωφορείων υδρογόνου είναι σημαντική, καθώς οδηγεί στην αναδιοργάνωση των αμαξοστασίων και καθιστά την εταιρεία μια σύγχρονη, ανταγωνιστική και βιώσιμη εταιρεία.

Μαζί με το πρώτο αστικό λεωφορείο υδρογόνου, η Ο.ΣΥ. θα έχει στον στόλο της σύντομα τρία ακόμη υδρογονοκίνητα λεωφορεία, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

δειτε ακομα