Τρεις ομάδες τους έχουν ο Ολυμπιακός, η Μπαρτσελόνα και ο Ερυθρός Αστέρας!

Οι πολυαθλητικοί σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη είναι λίγοι. Αλλά αυτοί που μπορούν να κρατήσουν τις ομάδες τους σε ανώτερο επίπεδο είναι ακόμη λιγότεροι. Μία εύσημη αναγνώριση από τον Ερυθρό Αστέρα βοήθησε τον Ολυμπιακό να αυξήσει την αυτοπεποίθησή του. Ο Ολυμπιακός, η Μπαρτσελόνα και ο Ερυθρός Αστέρας είναι οι μόνοι σύλλογοι στην Ευρώπη που φέτος έχουν τρεις ανδρικές ομάδες τους στο Champions League/EuroLeague σε τρία διαφορετικά σπορ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο, βόλεϊ/χάντμπολ).

Συγκεκριμένα:

  • Ο Ολυμπιακός, μαζί με τους Βελιγραδίου και Βαρκελώνης, θα έχει ανδρική ομάδα μπάσκετ στο EuroLeague.
  • Η Μπαρτσελόνα και ο Έρυθρος Αστέρας θα αγωνιστούν στο Champions League ποδοσφαίρου καθώς προκρίθηκαν στη φάση των ομίλων που ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου.
  • Ο Ολυμπιακός, ως πρωταθλητής Ελλάδας, θα αγωνιστεί στο Champions League πόλο ανδρών (στον 3ο προκριματικό).
  • Ο Ολυμπιακός και ο Έρυθρος Αστέρας έχουν ανδρικές ομάδες πόλο στο Champions League.
  • Η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί στο EuroLeague χάντμπολ.

Κάποιες ομάδες πλησίασαν σε αυτό το επίπεδο, αλλά παρέμειναν με δύο τμήματα, όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Ρεάλ Μαδρίτης που έχουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο Champions League και EuroLeague αντίστοιχα, καθώς και η Παρτιζάν Βελιγραδίου, η Μπενφίκα και η Πόρτο που έχουν ποδόσφαιρο και βόλεϊ. Είναι πραγματικά δύσκολο να διατηρηθεί αυτή η ποιότητα και απαιτεί χρήματα, υποστήριξη, πίστη, οργάνωση και σκληρή δουλειά. Η αναγνώριση όμως ανταμείβει όλες αυτές τις προσπάθειες.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα υδατοσφαίρισης CN Μπαρτσελόνα που συμμετέχει στις προκριματικές αγώνες πόλο ανδρών δεν ανήκει στην FC Μπαρτσελόνα, αλλά σε ξεχωριστό υδατοσφαίρισης σύλλογο (Club Natacio Barcelona).

δειτε ακομα