Ο Κουγιουμτσίδης προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελευθέρας Πάλης

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης προκρίθηκε με μία εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελευθέρας Πάλης στην κατηγορία των 79 κιλών.

Στο πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού αντιμετώπισε τον Αρμάν Αβαγκιάν αλλά βρέθηκε να χάνει με σκορ 2-0. Στη συνέχεια, ο Αβαγκιάν διατήρησε το προβάδισμά του με σκορ 6-0 και 10-0.

Ο Κουγιουμτσίδης κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 2-10 και ξεκίνησε την αντεπίθεση, ανατρέποντας την κατάσταση υπέρ του στη συνέχεια. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι 12-10 υπέρ του. Με αυτή τη νίκη, ο Κουγιουμτσίδης πήρε ρεβάνς για τον χαμένο «μικρό τελικό» στο Παγκόσμιο U-23.

Την Τρίτη (18/4) ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης απέναντι στον Ουκρανό Βασίλ Μιχάιλοφ. Πριν από τον Αβαγκιάν είχε αποκλείσει τον Ισπανό Ράμος και τον Μαγκομέντοφ (Βόρεια Μακεδονία) για να μπει στη ζώνη των μεταλλίων.

Επίσης, στον αγώνα των 86 κιλών ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ θα αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Πάτρικ Πουεσπόεκι και αν κερδίσει τον αγώνα του 16ου, θα αντιμετωπίσει αργότερα τον Λετονό Ίβαρς Σαμουσόνοκς.

Στα 125 κιλά, ο Αζαμάτ Χοσόνοφ θα αγωνιστεί με τον Σέρβο Νουρασόλοφ και αν κερδίσει θα βρεθεί στο δρόμο του Γεωργιανού Πετριασβίλι.

δειτε ακομα