Σοκ από την προκλητική δήλωση του Γάλλου υπουργού που συνδέει τον Μπενζεμά με τρομοκρατική οργάνωση

Αναστάτωση προκάλεσε στον κόσμο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο η δήλωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος δήλωσε στο CNews ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά, έχει σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, μια οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική στη χώρα!

«Ο κ. Καρίμ Μπενζεμά έχει δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», είπε ο Νταρμανέν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης.

Αυτή η δήλωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών ακολουθεί μετά την έκφραση υποστήριξης προς την Παλαιστίνη από τον τωρινό επιθετικό της Αλ Ιτιχάντ. Στο Twitter, ο Μπενζεμά έγραψε: «Όλες οι προσευχές μας προς τους κατοίκους της Γάζας, που είναι και πάλι θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών, που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά».

Ο Ισραηλινός Αουάτ, που παλιότερα παίκτης των Μαγιόρκα, Λα Κορούνια και Μακάμπι Χάιφα, απάντησε σε πέντε γλώσσες στον Μπενζεμά με τα ακόλουθα λόγια: «Είσαι ένας μεγάλος π@@τ@ν@ς γιος»! Ο Μπενζεμά δέχθηκε και επιθέσεις στα social media από πολλούς Ισραηλινούς λόγω της ανάρτησής του, καθώς δεν ανέφερε τους νεκρούς από το Ισραήλ.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από πολλές χώρες, έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στον αραβικό κόσμο. Η αρχική ιδέα της Αδελφότητας ήταν να αντισταθεί στη βρετανική αποικιοκρατία και να αντικαταστήσει τη δυτική υλιστική και ατομικιστική κουλτούρα. Οι ηγέτες της Αδελφότητας έχουν ως στόχο την επέκταση των ισλαμικών νόμων και αρχών που περιέχονται στο Κοράνι και τη Σούννα σε όλους τους τομείς της ζωής.

Η ερμηνεία ορισμένων από αυτές τις αρχές έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Ο ιδρυτής της, Αλ Μπάννα, καταδίκαζε το πολυκομματικό σύστημα, αλλά οι σημερινοί ηγέτες της έχουν υιοθετήσει μια πιο ασαφή προσέγγιση, απορρίπτοντας την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού καθεστώτος ιρανικού τύπου και υποστηρίζοντας ένα ασαφές πολιτικό κράτος βασισμένο στις ισλαμικές αξίες. Σε οικονομικό επίπεδο, υποστηρίζουν το φιλελευθερισμό σε ορισμένους τομείς που ελέγχονται από το κράτος. Το πυρήνα της Αδελφότητας αποτελείται κυρίως από επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν το έργο του οργανισμού με μέρος των κερδών τους.

Το 2012, η Αδελφότητα έγινε το πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πολιτικό κόμμα στην Αίγυπτο, αλλά θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από κυβερνήσεις όπως αυτές του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου, της Ρωσίας, της Συρίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων χωρών. Ωστόσο, η Αδελφότητα υποστηρίζει ότι είναι μια ειρηνική οργάνωση και ο κορυφαίος ηγέτης της έχει δηλώσει ότι «καταδικάζει τη βία και τις βίαιες πράξεις».

δειτε ακομα

δειτε ακομα