ΠΣΑΚ: Ο Γουόκαπ να αγωνίζεται ως Αμερικανός στη Basket League

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) αντιδρά στην αλλαγή της ιθαγένειας του γκαρντ του Ολυμπιακού, Τόμας Γουόκαπ, και ζητά να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα ως Αμερικανός.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ο αθλητής των «ερυθρολεύκων» απέκτησε επίσημα την ελληνική ιθαγένεια και θεωρείται πλέον Έλληνας πολίτης μετά από το αίτημά του προς την ΕΟΚ που εξετάστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Παρόλα αυτά, ο ΠΣΑΚ θεωρεί ότι πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται ως Αμερικανός στη Basket League, διαφωνώντας με την ελληνοποίηση του Γουόκαπ. Ο ίδιος ο καλαθοσφαιριστής είχε δηλώσει ότι θα επιστρέψει το διαβατήριό του σε περίπτωση που αρνηθεί να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

Η συντεχνία επισημαίνει ότι η περίοδος με τις απεργίες έχει ήδη ξεπεραστεί και δεν υπάρχει κάποια αφορμή για να ανησυχηθούν σχετικά με αυτήν την αλλαγή στην ιθαγένεια του παίκτη. Ωστόσο, είναι αντίθετοι με την απόφαση και προτείνουν στον καλαθοσφαιριστή να συνεχίσει να αγωνίζεται ως Αμερικανός στο πρωτάθλημα.

δειτε ακομα