Ο Κούκα παραιτήθηκε εξαιτίας παλαιάς καταδίκης για βιασμό.

Η παρουσία του Αλέξι Στιβάλ, γνωστού ως Κούκα, στον πάγκο της Κορίνθιανς διήρκεσε μόλις μία εβδομάδα, με τον σύλλογο να μοιράζεται το εθνικό και νοτιοαμερικανικό ρεκόρ με τη Φλαμένγκο για 35 εκατομμύρια φιλάθλους που υποστηρίζουν την ομάδα.

Ο Κούκα παραιτήθηκε το απόγευμα της 27ης Απριλίου, μετά το τέλος του αγώνα κυπέλλου Βραζιλίας κόντρα στην Ρέμο, που ήταν ένα παιχνίδι πέναλτι που κέρδισε η Κορίνθιανς. Μίλησε δακρυσμένος στους παίκτες του τη στιγμή της παραίτησής του.

Το κύμα διαμαρτυριών που σημειώθηκε στη Βραζιλία μετά την ανακοίνωση της άφιξής του στον πάγκο της “Τιμάο” ώθησε τον Κούκα να πάρει αυτή την απόφαση. Οι οπαδοί της Κορίνθιανς διαμαρτύρονται για την πρόσληψή του λόγω της, ανεκδίκητης πλέον, καταδίκης του για βιασμό του 1989 στην Ελβετία.

Τότε, ο Κούκα, που δήλωνε πάντα αθώος, έπαιζε στην Γκρέμιο και μετά από αυτή την υπόθεση καταδικάστηκε από την ελβετική δικαιοσύνη μαζί με δύο ακόμη συμπαίκτες του.

Οι πιέσεις του κοινού, με πολλά πανό στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου και διαδηλώσεις στους δρόμους, οδήγησαν και τη γυναικεία ομάδα της Κορίνθιανς να ενταχθεί στις διαμαρτυρίες κατά της απόφασης της διοίκησης.

Στη συνέχεια, μετά από όλες αυτές τις αντιδράσεις, ο Κούκα αποφάσισε να παραιτηθεί. “Έζησα έναν εφιάλτη και τις τελευταίες μέρες κυριολεκτικά με σφάγιασαν”, είπε στους παίκτες του.

“Είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί. Τα κοινωνικά δίκτυα των κοριτσιών μου έχουν γεμίσει με προσβολές για μένα. Θα γίνω 60 ετών σε ένα μήνα και σε αυτή την ηλικία η οικογένεια είναι πάντα πρώτη, οπότε φεύγω”, πρόσθεσε.

Στη θέση του Κούκα, η Κορίνθιανς επιθυμεί τον Τίτε, ο οποίος παραιτήθηκε από την εθνική Βραζιλίας μετά το Μουντιάλ του Κατάρ και κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με την “Τιμάο” το 2012.

Για να τον κερδίσει, η διοίκηση του συλλόγου υπέβαλε πρόταση για τετραετές συμβόλαιο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα