Ολυμπιακός: Ετοιμάζεται να φωτίσει το μέλλον τριών παικτών

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για την περιπέτειά του στην Ελλάδα και θέτει ως βασικό στόχο της ομάδας του Ολυμπιακού την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη νέα σεζόν.

Ο Ισπανός προπονητής παραχωρήθηκε στον φορέα ενημέρωσης «Eitb media» και μίλησε για τη διαδικασία προσαρμογής του στο ελληνικό περιβάλλον, υπογραμμίζοντας το θετικό ρόλο που διαδραμάτισε η κοινή γλώσσα στα αποδυτήρια μεταξύ των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Ας δούμε αναλυτικά τι ανέφερε ο Μεντιλίμπαρ:

Για την εμπειρία του στην Ελλάδα: «Απόλαυσα την περιπέτειά μου στην Ελλάδα, ένα νέο περιβάλλον, νέες εμπειρίες και φυσικά τον τίτλο στην Ευρώπη για την ομάδα. Στην αρχή ήμουν λίγο ανήσυχος καθώς αποχωρίστηκα πρώτη φορά από την Ισπανία και δεν γνώριζα το τι θα συναντούσα. Όλα όμως πήγαν πολύ καλά. Από την αρχή, οι επιδόσεις της ομάδας μας μας βοήθησαν και ο κόσμος μας κατάλαβε. Επίσης, ευνοημένοι είμαστε που υπάρχει μεγάλος αριθμός ισπανόφωνων. Πάνω από τα τρία τέταρτα της ομάδας μιλούν ισπανικά, άρα αυτό μας βοήθησε πολύ».

Για τη σημασία της γλώσσας στα αποδυτήρια: «Η γλώσσα είναι σημαντική γιατί πρέπει να καταλαβαίνουμε όταν μιλάμε μεταξύ μας, αλλά και οι χειρονομίες παίζουν σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν στιγμές που με μια χειρονομία ή μια έκφραση μπορεί να καταληφθούν καλύτερα τα πράγματα από ό,τι με λόγια. Αυτή είναι η δική μου άποψη, και νιώθω ότι έχω βρει έξυπνους ανθρώπους στον Ολυμπιακό».

Για τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας: «Δεν νομίζω ότι είμαι σε διαφορετική χώρα. Η ατμόσφαιρα είναι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου, αυτό θέλω να πω».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα είναι ο στόχος σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ξεκινάμε από την αρχή φέτος. Έχουμε ήδη ξεκινήσει διαδικασίες ανανέωσης με ποδοσφαιριστές που θέλουμε να συνεχίσουν μαζί μας».

δειτε ακομα

δειτε ακομα