Αστραπές αστέρων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Φαλήρου.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής θα λάβει χώρα στην Ελλάδα από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου. Περίπου 140 αθλήτριες από 31 χώρες θα συμμετάσχουν στο γεγονός, μεταξύ των οποίων παγκόσμιες πρωταθλήτριες και Ολυμπιονίκες. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα ανερχόμενα αστέρια των Εθνικών ομάδων του ατομικού και του ανσάμπλ.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον δήμο Παλαιού Φαλήρου και τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG). Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει καλές εμφανίσεις και διακρίσεις στο γεγονός, καθώς πρόκειται για ένα κομβικό έτος με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Μάιο και το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο.

Η Παναγιώτα Λύτρα και η Μαρία Μπαλαντή θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο ατομικό Γυναικών, ενώ οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα βρεθούν στο επίκεντρο του γεγονότος. Οι πρωταθλήτριες θα ανταγωνιστούν με τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων πρωταθλητριών Σοφία Ραφαέλι, Μιλένα Μπαλντασάρι, Στιλιάνα Νικόλοβα και Εκατερίνα Βεντενέεβα. Επίσης, θα συμμετάσχουν εθνικές ομάδες ανσάμπλ με εξίσου σπουδαίες επιτυχίες, όπως η κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου Βουλγαρία και η Εθνική ανσάμπλ της Ουκρανίας.Η αρία Δερβίση παρουσιάζει τα νέα προγράμματα των αθλητριών του ατομικού στους Έλληνες φιλάθλους. Την Παρασκευή και το Σάββατο, οι αθλήτριες θα παρουσιάσουν προγράμματα με στεφάνι και μπάλα, κορύνες και κορδέλα. Από το άθροισμα των τεσσάρων οργάνων θα αναδειχθούν οι νικήτριες του σύνθετου ατομικού και οι οκτώ κορυφαίες σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους επιμέρους τελικούς της Κυριακής.

Στο Ανσάμπλ Γυναικών, η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει να δείξει τη δυναμική της απέναντι σε πολύ ισχυρές ανταγωνίστριες. Συνολικά, 15 ομάδες Ανσάμπλ θα αγωνιστούν την Παρασκευή και το Σάββατο. Από το άθροισμα των δύο προγραμμάτων θα αναδειχθούν οι νικήτριες του σύνθετου αγώνα και οι οκτώ κορυφαίες χώρες σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους επιμέρους τελικούς της Κυριακής.

Για τις ανάγκες των αγώνων, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά ως βοηθητικό προπονητήριο το Δ.Α.Κ. «Σοφία Μπεφόν» στο Παλαιό Φάληρο, κάνοντας τη φετινή διοργάνωση να μοιάζει με μικρογραφία παγκόσμιου πρωταθλήματος σε όλους τους τομείς.

δειτε ακομα

δειτε ακομα