Η κλήρωση της Εθνικής Νέων στα τελικά του EURO 2023

Η κλήρωση για τα τελικά του EURO 2023 στη Βαλέτα έθεσε την Εθνική Νέων στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος, όπου θα ανταγωνίζεται με την πολυνίκη του Ισπανικού ποδοσφαίρου, την Ισλανδία και τη Νορβηγία.

Η Ισλανδία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε τελική φάση, όπως και η οικοδέσποινα χώρα, η Μάλτα. Κατάφερε να προκριθεί στην κλήρωση EURO 2023 καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον προκριματικό γύρο (πίσω από τη Γαλλία) και την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο της Elite Round.

Η Νορβηγία θα πάρει μέρος στο EURO U19 μετά από το 2019, στην Αρμενία, και για έκτη φορά συνολικά. Στις προηγούμενες 5 συμμετοχές της σε τελική φάση δεν κατάφερε να προκριθεί στους νοκ άουτ αγώνες από τη φάση των ομίλων.

Η Εθνική Νέων θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να αντιμετωπίσει την Ισπανία σε τελικό EURO, καθώς έχουν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν. Στις δύο αυτές περιπτώσεις, το 2007 και το 2012, οι Ισπανοί επικράτησαν με το ίδιο σκορ (1-0). Στη συνολική τους συμμετοχή στη διοργάνωση, οι Ισπανοί έχουν κατακτήσει 8 τίτλους σε 12 συμμετοχές, με το τελευταίο τους στο EURO 2019.

δειτε ακομα