Ινφαντίνο: Ήττα στα χαρτιά για τις ομάδες που οι οπαδοί τους συμπεριφέρονται ρατσιστικά

Η ρατσιστική συμπεριφορά των φανς της Ουντινέζε προς τον Μάικ Μενιάν της Μίλαν στον αγώνα της Serie A το Σάββατο (20/1) προκάλεσε την αντίδραση της FIFA. O πρόεδρος της , Τζάνι Ινφαντίνο, πρότεινε ήττα στα χαρτιά για τις ομάδες των οποίων οι οπαδοί ενεργήσουν με ρατσιστικό τρόπο.

Ο αγώνας στο Ούντινε διακόπηκε για πέντε λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο τερματοφύλακας των Μιλανέζων εγκατέλειψε το γήπεδο εξαιτίας των ρατσιστικών επιθέσεων από τους οπαδούς της Ουντινέζε, οι οποίοι τον αποκαλούσαν «μαϊμού». Αυτό το περιστατικό έθεσε εκ νέου σε επίκαιρη συζήτηση το θέμα του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, με τον Ινφαντίνο να κάνει μια επίσημη δήλωση.

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της FIFA αναφέρθηκε στα εξής…

«Τα γεγονότα που συνέβησαν στο Ούντινε και στο Σέφιλντ το Σάββατο είναι απολύτως αποτρόπαια και απαράδεκτα. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό ή κάθε μορφή διάκρισης ούτε στο ποδόσφαιρο ούτε στην κοινωνία. Οι ποδοσφαιριστές που επηρεάστηκαν από τα γεγονότα του Σαββάτου έχουν την απόλυτη υποστήριξή μου.

Χρειαζόμαστε όλους τους αναμενόμενους φορείς να αναλάβουν δράση, ξεκινώντας από την εκπαίδευση στα σχολεία έτσι ώστε τα μελλοντικά γεννήματα να καταλάβουν ότι αυτό δεν αποτελεί μέρος του ποδοσφαίρου ή της κοινωνίας.

Εκτός από τη διαδικασία των τριών φάσεων (διακοπή του αγώνα, δεύτερη διακοπή του αγώνα, ακύρωση αγώνα), πρέπει να υφίστανται απώλεια αγώνα οι ομάδες για τις οποίες οι υποστηρικτές τους πράξουν με ρατσιστικό χαρακτήρα – με αποτέλεσμα την ακύρωση του αγώνα – και απαγορεύσεις πρόσβασης στα γήπεδα για όλους αυτούς καθώς και νομικές κυρώσεις.

Η FIFA και ο κόσμος του ποδοσφαίρου εκφράζουν πλήρη αλληλεγγύη προς τα θύματα του ρατσισμού και κάθε άλλου είδους διάκρισης. Πάντα: όχι στον ρατσισμό! Όχι σε καμία μορφή διάκρισης!”

δειτε ακομα

δειτε ακομα