Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 49er στο Λανζαρότε με τους Καγιαλή και Ορφανό

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Lanzarote των Κανάριων Νήσων της Ισπανίας, συμμετέχουν ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής και ο Ιωάννης Ορφανός, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην κατηγορία 49er, μεταξύ 76 συμμετοχών από 29 χώρες.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 5 Μαρτίου, με 16 προγραμματισμένους αγώνες και τον τελικό να λαμβάνει χώρα στις 10 Μαρτίου.

Το Lanzarote θεωρείται κορυφαίος ιστιοπλοϊκός προορισμός για την προετοιμασία των αθλητών, με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να είναι μέρος της διαδικασίας για τους αθλητές που επιδιώκουν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι άνεμοι στο Lanzarote είναι ισχυροί έως θυελλώδεις, με μεγάλα κύματα λόγω του Ατλαντικού Ωκεανού, καθιστώντας τον έναν από τους απαιτητικότερους ιστιοπλοϊκούς αγωνιστικούς χώρους.

Αν και η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει έλλειψη υποστήριξης από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπολογίζει στη στήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της εταιρείας Μοτοδυναμική.

Η ελληνική αποστολή είναι έτοιμη για ανταγωνισμό με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι τον Απρίλιο στο Hyeres της Γαλλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, επισκεφτείτε: https://49er.org/events/2024-world-championship/#noticeboard

δειτε ακομα

δειτε ακομα