Ο Τζόκοβιτς απουσιάζει από το Miami Open.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα χάσει το Miami Open την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι αρχές των ΗΠΑ αρνήθηκαν στον Σέρβο την εξαίρεση που θα του επέτρεπε να εισέλθει στο έδαφός τους. Ο διευθυντής του τουρνουά, Τζέιμς Μπλέικ, δήλωσε ότι προσπάθησαν να επιτραπεί στον Τζόκοβιτς να λάβει εξαίρεση, αλλά αυτό δεν μπόρεσε να συμβεί. Οι αρχές των ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα των μη εμβολιασμένων αλλοδαπών, μια πολιτική που αναμένεται να αρθεί όταν η κυβέρνηση τερματίσει τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στις 11 Μαΐου.

Ο Τζόκοβιτς έχασε επίσης το τουρνουά Masters που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Indian Wells της Καλιφόρνια λόγω της αδυναμίας του να εξασφαλίσει την εξαίρεση που ζήτησε, επειδή δεν είναι εμβολιασμένος κατά της Covid-19. Ο Τζόκοβιτς έχει πει ότι προτιμά να χάνει τα τουρνουά Grand Slam από το να εμβολιαστεί. Τον Ιανουάριο κέρδισε τον 22ο Grand Slam τίτλο του, στο Australian Open, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ράφα Ναδάλ, αλλά δεν έχει παίξει στο Indian Wells ή στο Miami Open από το 2019.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, και οι δύο Αμερικανοί γερουσιαστές της πολιτείας κάλεσαν την κυβέρνηση Μπάιντεν να επιτρέψει στον Τζόκοβιτς να εισέλθει στις ΗΠΑ και να διαγωνιστεί στο τουρνουά, το οποίο έχει κατακτήσει έξι φορές. Ο Τζόκοβιτς δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια σχετικά με την απουσία του από το τουρνουά του Μαϊάμι και σχεδιάζει να επιστρέψει στα γήπεδα για το Monte Carlo Masters, που ξεκινά στις 9 Απριλίου. Στη συνέχεια, ο Τζόκοβιτς θα συνεχίσει την προετοιμασία του για το Γαλλικό Όπεν τον Μάιο παίζοντας στο Srpska Open, στη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας.

δειτε ακομα