Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Die Aktuelle απολύθηκε για τη δημοσίευση ψεύτικης συνέντευξης με τον Σουμάχερ

Η Αν Χόφμαν, αρχισυντάκτρια του γερμανικού περιοδικού Die Aktuelle, απολύθηκε για τη δημοσίευση ψεύτικης συνέντευξης του Μίχαελ Σουμάχερ. Η συνέντευξη δημιουργήθηκε με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Die Aktuelle. Ο όμιλος Funke, στο πλαίσιο του οποίου δραστηριοποιείται το περιοδικό, ανακοίνωσε την απόλυση της Χόφμαν στις 22 Απριλίου.

Η διευθύντρια περιοδικών του ομίλου Funke, Μπιάνκα Πόλμαν, δήλωσε ότι το άρθρο δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της δημοσιογραφίας που περιμένουν οι αναγνώστες και η ίδια η εταιρεία. Η Πόλμαν ζήτησε επίσης συγγνώμη από την οικογένεια του Σουμάχερ.

Το περιοδικό είχε καυχηθεί ότι είχε εξασφαλίσει συνέντευξη με τον Σουμάχερ, η οποία ήταν η πρώτη μετά το ατύχημά του στις γαλλικές Άλπεις το 2013. Η οικογένεια του πρώην πρωταθλητή Formula 1 ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει κατηγορίες κατά του περιοδικού και της συντάκτριας του άρθρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το ατύχημα του, ο Σουμάχερ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια και δεν έχει δοθεί καμία επίσημη πληροφορία για την κατάσταση της υγείας του.

δειτε ακομα